HO AGAFES O HO DEIXES

Maison Carne: el restaurant del tot o res

Aquest restaurant només té a la carta una mitjana de vedella d'un quilo a preu fix: 29 €. No hi ha més opció (bé, sí, una taula amb 5 formatges)

zentauroepp50805947 abel191120164935

zentauroepp50805947 abel191120164935

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Tot o res. La mitjana d’un quilo o no menges res. Bé, sí, pots demanar una taula de cinc formatges, però res més. A Maison Carne (Mallorca, 204) no shi ón per a cap altra cosa que no sigui servir les seves peces d’un quilo -no, tampoc demanis que te’n treguin una mig o de 250 grams perquè no ho faran-. Les acompanyen amb una paperina de patates fregides, un petit bol d’amanida i una rodanxa de paté de fetge de porc. Tot, per 29 €, sense begudes. És un ho agafes o ho deixes de llibre.

Però qui vol donar-se un homenatge amb una bona carn a un preu «democràtic», com diuen en aquest local, ho agafa. De fet, aquestes peces que passen pel forn Josper es poden compartir amb una altra persona, de manera que el compte surt per menys de 15 € per cap. Cada comensal que s’afegeixi per menjar del mateix plat ha de pagar un extra de 8. 

1 € per cada centímetre de vi

1 € per cada centímetre de viDesprés hi ha la beguda. El vi de la casa es paga segons el que beguis. L’ampolla magnum (1,5 litres) arriba a la taula plena. Per cada centímetre que prens pagues un euro (el vidre porta gravada una cinta mètrica), de manera que si beus una magnum sencera et costa 24.

Notícies relacionades

Com a única concessió en aquesta carta tancadíssima (els nens poden demanar una hamburguesa), Maison Carne ofereix una taula de cinc formatges francesos que també es paga de manera original. La pesen abans (6 € el quilo), et menges el que vulguis i la pesen després, de manera que et cobren el que hagis endrapat. A les postres obren el ventall: ¡en tenen cinc! Crema catalana, pastís de formatge... 

L’aspecte de carnisseria (aparador amb les peces penjant, taules de marbre blanc amb els ganivets clavats, ceràmica blanca a les parets) està més que justificat perquè pots comprar la carn i endur-te-la a casa (20 € el quilo). Prové de vaques de la raça frisona de mamella negra, la llet de la qual no té prou qualitat per elaborar formatge parmesà. A Maison Carne se les queden per cuidar-les durant un any abans de sacrificar-les i fer mugir de gust el comensal.

Temes:

Restaurants