AMB DOLÇOR

La Cava Cakery: el racó de les tres C

La Cava Cakery, un local molt bufó de l'Eixample on maridar cava amb 'cupcakes', i on delectar-se amb els seus cafès d'especialitat

zentauroepp50505726 onbarcelona abel191029133031

zentauroepp50505726 onbarcelona abel191029133031

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Des Mackinva ser una estrella del futbol gaèlic, un esport tan desconegut com contundent. Anys després, lluny de la seva Irlanda natal i en companyia de la seva dona, Aisling, també triomfa a Barcelona. Però al capdavant de La Cava Cakery (passeig de Sant Joan, 111).‘Cupcakes’, caves i cafès d’especialitat amb el mateix nivell top de quan era jugador. Tripadvisor l’ha posat al cim, com a número 1 dels més de 12.000 «llocs per menjar» que té llistats a la ciutat i dels més de 300 especialitzats en postres. Tota la delicadesa que es va guardar quan jugava a aquesta barreja de futbol i rugbi la treu en aquest local tan bonic, en els pastissos i en les capsetes per emportar-te’ls com si dins hi guardessin joies.

L’oferta es basa en les tres C, com explica l’Aisling. Dues combinen de meravella: elcavai els‘cupcakes’. «Si t’hi fixes, els escumosos i els pastissos sempre han funcionat molt bé. Al ser a Barcelona, vam apostar pel producte d’aquí: el cava català, que a més té l’alta qualitat que volem oferir sempre». Així que per 7 euros et proposen maridar una copa decavablanc brut amb uns dels seus cinc mossos dolços (de crema catalana, de pastanaga, de vainilla i xocolata...) o una de cava rosat amb algun dels altres cinc‘cupcakes’(de maduixa, de gerd, de xocolata...).

La frase d’Oscar Wilde

La frase d’Oscar WildeLa tercera C és elcafèd’especialitat (caldria afegir-n’hi una de quarta, de ‘chic’). El ‘Baileys latte’ és un dels que més agraden als Mackin, però sent irlandesos s’entén: «Aquesta crema de whisky l’hi posem a gairebé tot», diu amb un somriure l’Aisling. També a aquest cafè que podria recordar, salvant les distàncies, un cigaló. El ‘caramel latte’ és un altre ‘hit’ que es pot demanar ‘hot’ o gelat, com el ‘flat white’ (un terç de doble espresso amb dos terços de llet).

Notícies relacionades

Surts de La Cava Cakery donant la raó a la frase d’Oscar Wilde que reposa sobre una de les parets: «Puc resistir-ho tot, tret de la temptació». 

 

Temes:

Restaurants