PER UN MÓN MILLOR

Menjar amb consciència

Desenes de locals col·laboren amb les iniciatives benèfiques Tapa Solidària i Restaurants contra la Fam. Faltes tu

zentauroepp50507740 onbarcelona abel191025175829

zentauroepp50507740 onbarcelona abel191025175829 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Hi ha moltes maneres de menjar. La majoria, gairebé totes, són per alimentar-se. Algunes, per pur plaer o gola. I poques, massa poques, ajuden a millorar el món. I això és el que pretenen les iniciatives Tapa Solidària i Restaurants contra la Fam. En la primera hi participen més de 60 locals en benefici del Casal dels Infants. Fins a mitjans de gener, els establiments participants donaran 0,50 euros de cada venda d’una tapa concreta de la seva carta al projecte ‘Vincles’ de l’entitat, un espai que acompanya 640 mares i nens menors de 3 anys en situació d’exclusió social. També se’n beneficiarà el servei Casal Familiar, que ofereix assessorament i recolzament a famílies desfavorides amb nens a càrrec.

La llista de restaurants és d’aplaudiment, tant pel nivell dels participants com pel seu compromís social, en aquest cas dirigit a recollir fons per a aquesta entitat que fa més de 30 anys que ajuda nens i joves en situació de vulnerabilitat. Entre altres, s’hi han apuntat AürtA PlumaBar MutBodega SepúlvedaCan LluísCasa de Tapas CañotaCasa GuinartCasa PalomaDisfrutarEl Quim de la BoqueriaFonda EspañaGaigGouthier, HofmannIkibana Paral·lelKak KoyLa PlassohlaLluernaMarea AltaMartínezNectariÒleumPassadís del PepPetit ComitèPinotxo BarPura BrasaSemproniana7 PortesSuculentTandoorTapas 24 (Diputació)AlaireTickets i Xavier Pellicer.

L’any passat es van recollir 23.000 euros. No és poca cosa. I en les vuit edicions que s’han celebrat, la suma total ascendeix a 190.000 euros, la qual cosa ha contribuït a consolidar el projecte Vincles als barris del Raval de Barcelona; a Sant Roc i Llefià de Badalona, Fons, i el Raval i Santa Rosa de Santa Coloma de Gramenet, i a Salt (Girona).

Contra la desnutrició infantil

Notícies relacionades

No és aquesta l’única iniciativa solidària amb estovalles. Fins al 15 de novembre, Restaurants contra la Fam,d’Acció contra la Fam, recull part del preu de determinats plats de la carta de més de 300 establiments de tot Catalunya per prevenir, diagnosticar i tractar la desnutrició infantil. Apareixen a la ‘Guia dels restaurants bons’, de moment en versió digital (restaurantescontraelhambre.org). A Barcelona hi ha, per exemple, AbrassameBembiBlancCeviche 103CruixEl filete rusoFismulerLa vietnamitaMonvínicSpeakeasyThe green spotTunatecaValmas...