On Catalunya

agafa pa i suca

El pa ha mort: menja'm el dònut

Ha aparegut en l'univers KFC una 'burger' que en comptes de pa porta dos dònuts glaçats

zentauroepp50510939 onbarcelona abel191021202029

zentauroepp50510939 onbarcelona abel191021202029

1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

A finals de setembre, una notícia gastronòmica de capital importància va passar desapercebuda a l’oceà d’informacions insubstancials que nega la xarxa. Davant de la possibilitat que tots la dinyem amb gran sofriment i dolor a causa d’un cataclisme imminent, la bona gent de KFC ha decidit aplicar-nos una eutanàsia ràpida, neta i saborosa. La seva injecció letal és un ‘burger’ de pollastre fregit amb maionesa que, en lloc de pa, porta dos majestuosos dònuts glaçats. ¿‘Real food’? Als ous teus. 

El coronel Sanders no ha inventat res. Als Estats Units és fàcil trobar hamburgueses de vedella o pollastre fregit amb dònuts, però la seva aparició en l’univers KFC ha viralitzat aquest monstre de Chickenstein per tot el globus. Quina epifania existencialista; molts hem entrevist en aquesta barreja d’aliments tòxica una via ràpida i agradable de treure’ns del mig abans que Trump accioni el botó vermell amb el cul i les ogives nuclears ens cremin. Si l’hem de dinyar, millor que sigui en un núvol de greix, sal, sucre i colesterol.    

Notícies relacionades

Ara que el planeta gastro al·lucina amb els pans artesans, el ‘burger’ de pollastre amb dònuts de KFC és un acte punk, és Sid Vicious escopint a la cara a la massa mare del panet de la teva hamburguesa gurmet. No entenc a què espera Espanya a afegir-se a aquest suïcidi col·lectiu i desterrar el pa de la seva dieta. Un ‘esmorzaret’ valencià amb un ‘cantell’ de carn de poltre amb dònuts. Un piscolabis madrileny, amb una ‘pulga’ de Donettes nevats i pernil ibèric. Un esmorzar de cullera català amb dònut ‘amb tomàquet’ i ‘espetec’. Un rosegó de dònut per escurar la salsa de la galtera. Dònuts esgrunats al gaspatxo. I així fins a l’infinit.