Paladar 'top'

Els 5 restaurants favorits de Ramon Freixa

Cada vegada que Freixa torna a Barcelona troba als restaurants de la ciutat el seny, la rauxa, la tradició i l'avantguarda

freixa

freixa

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Ramon Freixadefensa dues estrelles Michelin al restaurant que porta el seu nom a Madrid, als baixos de l’Hotel Único. Quan torna a la seva Barcelona natal (aquí viuen els seus pares, Josep Maria i Dori Freixa, que dirigien Freixa Tradició fins que es van jubilar l’any passat), surt a menjar i a sopar a fora per veure què es cou a la ciutat. Aquesta és la seva selecció.

Peu de foto

1. Estimar «La gran marisqueria d’avantguarda»

1. Estimar«La gran marisqueria d’avantguarda» Producte i tècnica en plats divertits. M’encanten els xipirons amb maionesa de tinta, els fregits, la gamba feta de dues maneres, els musclos servits en una roca de mentida, el tàrtar de gamba amb caviar... Rafa Zafra és un tros de cuiner i té la sort d’utilitzar el millor producte que aconsegueix la seva dona dels pescadors de Roses».

Sant Antoni dels Sombrerers, 3

restaurante-estimar.com


FRAN AGUDO

2. Tickets «Un circ gastronòmic amb majúscules»

2. Tickets«És rock & roll. Pura diversió. Un circ gastronòmic amb majúscules. Mai miro la carta perquè em poso a les mans d’Albert Adrià, i sempre em sorprèn, sempre dic ‘¡hòstia!’. I a sobre el menjar és molt bo i el servei és de 10, propi d’un restaurant de tres estrelles. El seu celler és de luxe, i tenen cava i xampany a dojo. I jo, que soc bomboller...».

Avinguda del Paral.lel, 164

elbarri.com/restaurant/tickets


Peu de foto

3. Disfrutar «Són els que estan aportant més coses a l’alta cuina»

3. Disfrutar«Tot és molt bo i els tres xefs (Eduard XatruchOriol Castro i Mateu Casañas) són genials, màgics, tenen una gran qualitat humana. A nivell tècnic són els que estan aportant més coses noves a l’alta cuina. M’agraden els macarrons a la carbonara i els pebrots mimètics, dos clàssics».

Villarroel, 163

disfrutarbarcelona.com


DANNY CAMINAL

4. Mont Bar «Sempre demano les espardenyes a la carbonara»

4. Mont Bar«Té un punt més canalla perquè està pensat com a bar, però serveix plats gastronòmics. Mimen els detalls, com es veu en les vaixelles de Luesma & Vega. Hi ha un plat que sempre demano: espardenyes a la carbonara. ¡Brutals! Aquest és un altre dels llocs on mai miro la carta i em deixo estimar pel xef».

Diputació, 220

montbar.com


5. Bar Sideral «Aquí menjo la millor tripa de Barcelona»

5. Bar Sideral«És la casa d’un amic, Josep Armenteros, perquè realment allà em sento com a casa. La seva cuina és una barreja de la que feia el meu pare, el Josep Maria, i continua fent el Gaig, però amb la seva bogeria i joventut. La millor tripa de Barcelona la menjo aquí. I són boníssims els canelons, les croquetes i la ‘torrija’».

Notícies relacionades

Plaça de Joan Llongueras, 5

barsideral.com