cita gurmet

Eat Gaudí, un nou 'food market' a Barcelona

La Torre Bellesguard, obra del genial arquitecte, acull la primera edició del mercat ambulant gastronòmic Eat Gaudí

eat-gaudi

eat-gaudi / FERRAN_SENDRA

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El mercat dels mercats gastronòmics sembla que no té sostre. I si sempre queda lloc per a les postres, és clar que hi haurà lloc per a aquest nou ‘food market’: Eat Gaudí se celebra aquest cap de setmana als jardins de la Torre Bellesguard, un castell a mig camí entre el gòtic i el modernisme. Un altre geni, però del dolç, Christian Escribà, apadrina aquesta ambiciosa fira, que repassarà les tendències actuals i les cuines internacionals, i oferirà al visitant multitud de productes gurmet i activitats. 

Eat Gaudí

L’espai es dividirà en àrees temàtiques. Hi haurà propostes mediterrànies, asiàtiques, llatines i nord-americanes, no faltaran creacions ‘veggie’ i s’ha habilitat una zona de paelles i una altra d’ostres. Entrepans orientals de The Q Street Food, el cebiche de pop o el pop a la brasa de la Pulponeta, les tapes veneçolanes de La Cachapera, les ‘piadinas’ de Panzer Vintage, els embotits de Maldonado... Els més llaminers disfrutaran en un racó anomenat ‘Dolços del món’ i qui vulgui gelats podrà provar els de Sandro Desii. Per maridar-lo tot, vins, caves, cerveses, aigües, cafès, tes i ‘kombucha’. 

Ponències, tastos, tallers, demostracions culinàries

Més enllà del menjar i la beguda pura i dura, Eat Gaudí proposa activitats paral·leles en què es parlarà i s’aprendrà sobre gastronomia.Dos espais acolliran ponències, tastos, tallers i demostracions culinàries a càrrec de diversos xefs en una sala amb capacitat per a 120 persones. A les antigues cavallerisses s’oferirà una programació de pagament per a grups de 30 persones com a màxim, amb tastos d’oli, caviar, formatges i vins, i tallers de cuina a càrrec de xefs com Ada Parellada (Semproniana) i Xabi Goikoetxea (Oria), i de cocteleria a càrrec de Javier de las Muelas.

Un altre caramel són unes visites guiades que es convertiran en un viatge pel temps a través de la història de la Torre Bellesguard i en què es degustaran creacions d’Escribà fetes ad hoc.

Dos dinars i un sopar de Marc Ribas

Notícies relacionades

Un dels espais més emblemàtics de la Torre Bellesguard, la Sala dels Maons, es convertirà en un menjador on s’oferiran dos dinars i un sopar a càrrec del xef Marc Ribas per a un màxim de 14 persones (La Taverna del Ciri, Panot, 'Cuinesi 'Joc de cartes '), que faran un tomb pel temps i la història del recinte modernista a través de plats creats segons els ingredients i receptes de cada moment històric i de les peces musicals que interpretarà Ensemble Concertanti Barcelona.

 

Temes:

Gurmet