FUSIÓ DE LA BONA

Babula Bar 1937: a la teva àvia moderna li molaria

'Babula', en rus, significa 'àvia'. I aquest creatiu restaurant cocteleria es diu així en record de la iaia de l'amo

zentauroepp50142166 onbarcelona  babula191016192253

zentauroepp50142166 onbarcelona babula191016192253

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

‘Babula’,en rus, vol dir «àvia». I aquest és el nom d’aquest restaurant (Pau Claris, 139) que homenatja la iaia de Leonid Chechelnitskiy –Leo per als amics i barcelonins–, el propietari del negoci. Fins i tot té un racó amb el seu retrat i quadres que ella mateixa ha teixit. Però el tribut es limita a això perquè la carta és més per als nets, tot i que a la teva àvia moderna segur que li molaria. Perquè no li desagradaran els cebiches, tartars, baos i tacos, ni a la fusió de gustos i tècniques. I perquè després es quedaria a prendre algun dels còctels d’autor que serveixen a la barra mentre se sent Frank Sinatra o Nina Simone.

Galta en ‘dumpling’

Galta en ‘dumpling’Tot i que a qualsevol àvia li agradarien creacions com la galtera de vedella, que aquí no és ‘vintage’ sinó asiàtica, perquè ve embolicada en un ‘dumpling’ i està feta a baixa temperatura i al vi negre amb una reducció de sabor potent, com li agradaria a la iaia. I hem de dir el mateix de l’‘steak tartar’, que amaneixen amb maionesa de ‘wasabi’ i oli de sèsam i presenten en un taco amb un gust tan sofisticat que és fàcil oblidar que és un mos de carrer.

Babula Bar 1937

c/ Pau Claris, 139 Telèfon: 93 382 60 96 Preu mitjà (sense vi): 25-30 €

Són dos dels platerets (platassos) de Babula Bar 1937, un restaurant-cocteleria que va obrir fa mesos amb una proposta plena de creativitat i talent culinari. Es nota quan toquen l’ostra amb delicadesa, sense fer-la malbé com el xef indocumentat que la vol tunejar: aquí sedueixen el paladar amb una subtil salsa thai i amb una de divertida i picanteta salsa de michelada.

Notícies relacionades

A més de dues fórmules de migdia (10 euros, amb amanida, llimonada casolana, postres i cafè o infusió, i 14,50 euros, amb amanida, segon, cafè o postres i beguda), tenen plats fora de carta, com la vieira amb ‘foie’ i el cebiche històric, amb pop, vieira i peix blanc, amb una llet de tigre amb gerd que li aporta aquell color que a l’àvia de Leo li recordaria a la plaça Roja de Moscou.