On Catalunya

NOVA CREACIÓ DEL MORITZ BEER LAB

Un homenatge al barri de Sant Antoni en forma de cervesa

La companyia cervesera i Barna-Brew presenten la Sant Antoni Tripel, d'alta fermentació i llevat de monestir

santantonim

santantonim

1
Es llegeix en minuts
Xavi Datzira

El paper que juga Sant Antoni en el futur de Barcelona és molt més important del que pugui semblar sobre el mapa. Amb el seu flamant mercat i alguns carrers convertits en focus de totes les tendències, pot córrer la mateixa sort que altres zones de la ciutat convertides en un escenari turístic asèptic i globalitzat. Però, malgrat tot, el barri resisteix gràcies al seu caràcter associatiu, combatiu, alegre i cívic. Així que no hi ha dubte, Sant Antoni es mereixia la seva pròpia cervesa, i d’això se n’han encarregat dos veïns il·lustres: Moritz i els elaboradors artesans de Barna-Brew.

Fruit d’aquesta col·laboració ha sorgit La Sant Antoni, nova creació de temporada del Moritz Beer Lab i inspirada en les cerveses d’abadia belgues, que van donar origen a l’actual estil Tripel. Fent honor al nom de la varietat, el número tres té una gran importància en el procés d’elaboració. Ha sigut cocreada per tres mestres cervesers utilitzant autèntic llevat de monestir i utilitzant tres cereals diferents –malta d’ordi, malta de blat i flocs de civada–, tres llúpols –Nugget, Cascade i Saaz– i tres espècies afegides –pebre rosa, llavors de coriandre i pell de taronja–.

Notícies relacionades

El número tres, a més, té molt a veure amb el barri. Per comprovar-ho, només fa falta obrir una llista de carrers per advertir la seva forma triangular, amb les rondes, el Paral·lel i la Gran Via exercint de fronteres. Un homenatge geomètric.

Aromes sorprenents

El resultat és una cervesa d’alta fermentació, el llevat de la qual aporta aromes de prunes i cireres. Juntament amb les espècies afegides, es configura un perfil aromàtic sorprenent, que barreja les sensacions afruitades amb les especiades. El seu cos fa sensació de sedositat i volum, com si omplís tota la boca, donant pas a un sabor persistent amb una lleugera amargor i una sensació de calor en boca procedent del picant. Una cervesa intensa que marida bé amb embotits, un ’steak tartar’ o una coca de recapta.