la recepta de la meva vida

Recepta de perdius de perdigó a la toledana amb trufes

«És un plat amb molta tradició a la meva família, perquè sempre hem sigut molt aficionats a la caça», recorda Víctor Lema, xef de Bar Lobo

perdices

perdices / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Víctor Lema (Bar Lobo)

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

- 2 perdius de tret

- 1 dl d’oli d’oliva

- 1/2 dl de vinagre de Jerez

- 1/2 dl de vi blanc de qualitat

- 2 grans d’all

- 1 fulla de llorer

- 1 branca de farigola

- Sal al gust

- Pebre negre acabat de moldre

- 4 trufes negres d’estiu

- 500 g de patates ratte amb pell

- 1 ceba blanca

- 1/2 pastanaga

- 250 ml de brou de pollastre o de verdures

ELABORACIÓ

1. Renteu les perdius. Salpebreu-les.

2. Peleu i talleu la ceba, l’all i la pastanaga. Poseu-los en un olla de ferro o en una cassola de fang amb oli i afegiu-hi el llorer. Feu un sofregit amb tot això a foc lent.

Notícies relacionades

3. Poseu les perdius a l’olla amb els pits cap avall i afegiu-hi la resta dels ingredients. Tapeu la cassola i poseu-la a coure durant 30 minuts a foc molt lent.

4. Passat aquell temps, destapeu-ho i gireu-les. Afegiu-hi les trufes. Acabeu la cocció durant uns 25-30 minuts més amb l’olla tapada, fins que les perdius estiguin tendres. Rectifiqueu-ho de sal si és necessari i ja estaran a punt per servir.