Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte dEl Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

LA RECEPTA DE LA MEVA VIDA

Recepta de salmó a la fusta de cedre

"És un plat relativament fàcil de fer i una gran alternativa a la barbacoa d'estiu", assegura Roman Gernoth, xef de Salt

Roman Gernoth (Salt)

Recepta de salmó a la fusta de cedre

RICARD CUGAT

"Molta gent és reticent a cuinar peix a casa, i encara més a la barbacoa, però amb aquest mètode acabem amb els problemes que el peix s’enganxi a la graella. Es tracta d’una recepta relativament fàcil de fer i una gran alternativa a la barbacoa d’estiu. Els sucs del salmó en combinació amb el lleuger toc fumat de la fusta ofereixen una barreja increïble que és ideal per a un calorós dia d’estiu", afirma Roman Gernoth, xef de Salt (Hotel W), que recomana acompanyar-lo amb una cervesa artesanal, un sauvignon blanc o un gintònic. "Agafa la teva beguda, encén la barbacoa i disfruta de l’estiu. I si no pots acabar-te el salmó, barreja'l en fred amb una mica de formatge crema i unes herbes i tindràs el ‘dip’ perfecte per a un aperitiu", afegeix.

INGREDIENTS PER A 4-5 PERSONES

- 1 kg de filet de salmó fresc amb pell

- 150 ml d’oli d’oliva verge extra

- Pela d’1 taronja

- 5 g de pebre rosa en gra

- 20 g de gingebre

- Farigola fresca

- Romaní fresc

- Anet fresc

- Sal Maldon al gust

- 1 placa de fusta de cedre sense tractar (o qualsevol altra fusta que no contingui grans quantitats de resina)

- 200 ml de suc de poma

- 200 ml de vi blanc


ELABORACIÓ

1. Per al marinat, barregeu l’oli d’oliva verge extra amb les herbes, els grans de pebre rosa, el gingebre i la pela de la taronja.

2. Marineu el salmó amb la barreja anterior durant una nit sencera (un mínim de 12 hores).

3. Submergiu la placa de fusta de cedre en el suc de poma i el vi blanc durant un
mínim de 3 hores (es recomana utilitzar un objecte pesant per assegurar-se que la placa queda completament submergida).

4. Assaoneu el salmó amb la sal Maldon i col·loqueu-lo a sobre de la placa de fusta de cedre.

5. Preescalfeu la barbacoa a 250ºC i, una vegada calenta, col·loqueu la placa de fusta amb el salmó a sobre de la graella (aquesta ha d’estar el més a prop possible de les brases). Cuineu el salmó durant 15-20 minuts.

6. Preparat per servir. El salmó es pot servir com a plat individual amb patates o verdures rostides o en format entrepà amb cogombre fresc, mostassa i rave picant.

Temes: Receptes