la recepta de la meva vida

Recepta de saltat de l'Empordà

«Aquest plat fàcil i saborós, que combina bolets i gambes de Palamós, brinda una explosió de sabor al paladar», comenta Pablo Biancotti, de Bar Mut

saltedo-del-emporda

saltedo-del-emporda / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Pablo Biancotti (Bar Mut)

“Aquest gustós plat és un homenatge de l’Empordà, lloc de què em vaig enamorar. Un dia, després d’anar a buscar bolets amb el meu amic proveïdor Joan Portí, l’embriagadora aroma a bosc fresc i humit de la cistella em va despertar les ganes de barrejar aquest bosc amb la força del mar. Vaig combinar els nostres bolets amb unes delicioses gambes de Palamós, que van donar una explosió de sabor al paladar. És una recepta fàcil i deliciosa”.

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

- 100 g de rossinyols

- 100 g d’ou de reig

- 100 g de ceps

- 8 gambes

- All, julivert, oli, mantega i sal.

ELABORACIÓ

1. Talleu els caps de les gambes amb una miqueta de cos per conservar-ne el suc. Peleu-ne la cua i trossegeu-la en tres parts.

2. Netegeu amb compte els bolets i trossegeu-los suaument en porcions de la mateixa mida.

3. En un cassó calent, afegiu un rajolí d’oli d’oliva i daureu unes làmines d’all. Afegiu-hi els caps i les cues de les gambes i marqueu-les per potenciar-ne el gust. Reserveu-ho.

Notícies relacionades

4. En el mateix oli, agregueu-hi els bolets i saltegeu-los dos minuts barrejant amb compte sense trencar-los. Afegiu-hi les cues de les gambes prèviament marcades i acabeu tirant-hi un dau de mantega. Assaoneu-ho al gust i poseu-hi julivert.

5. Rostiu els caps, extraieu-ne el suc amb un premsador i aboqueu-lo al plat.