BONA CALORETA

Calabrasa: foc al Born

Calabrasa ho passa tot per la graella: carns, peixos, verdures, arrossos...

calabrasa

calabrasa

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Si a La Ribera hi hagués casetes baixes, arribar a Calabrasa seria senzill: tan sols caldria anar a la recerca del fum que surt de la seva brasa. Per fortuna, aquest restaurant és fàcil de trobar perquè és al número 27 del passeig del Born, tocant al Born Centre de Cultura i Memòria. Val la pena la visita a la recerca d’aquest foc perquè hi saben jugar per treure partit de les carns i dels peixos, que saluden el comensal des del taulell de l’entrada.

Calabrasa

Passeig del Born, 27Telèfon: 93.310.07.86Preu mitjà (sense vi): 25-30 €

No és una proposta gaire habitual en una zona tan inclinada a donar plaer al turista i no al local, que podria imaginar-se que és en una masia recòndita mentre endrapa una galta de vaca vella a la ratafia amb pa a la farigola fregit o en un mas basc atacant una mitjana de vedella amb 35 dies de maduració. 

La brasa mai ha sigut una cuina senzilla, per molt primària que sigui, i les mans del xef Jesús Galán aconsegueixen que tot quadri. Fins i tot l’arròs mariner amb marisc i ortigues de mar: tot i que sembli un oxímoron, foc i aigua s’uneixen sobre la brasa de carbó i la fusta d’alzina. El cuiner també es llueix amb receptes menys convencionals, com el rap a la brasa sobre una base de pinya, chutney picant i flam de coco, una combinació per gravar a foc a la memòria de qualsevol.

Vins diferents i còctels clàssics

Notícies relacionades

Per acompanyar el menjar, una carta de vins amb 33 referències que en la seva gran majoria pertanyen a petits cellers. També hi ha còctels clàssics a preus que no superen els 8 euros. El menú de migdia laboral costa 14,50 i el de les nits laborals, 25 o 30, segons els extres.

 

Temes:

Restaurants