FORMAT MULTIUSOS

El Martinet: tapes i platerets al gust de tots

Aquest restaurant de l'Eixample ofereix una carta reeixida i informal que sedueix a qualsevol tipus de paladar

martinet

martinet

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

És difícil trobar un restaurant que pugui satisfer tres generacions alhora, i El Martinet llueix aquesta virtut. Amb un mèrit afegit: no té aspiracions gastronòmiques més enllà d’elaborar plats amb afecte i alegria a preus populars. Així que qui busqui esferificacions, que vagi a un altre establiment. En aquest, ubicat a la sempre difícil Gran Via de les Corts Catalanes (està al 552, entre els carrers de Casanova i Villarroel), aposten per tapes i platets, un format que funciona igual en un àpat familiar, un dinar d’empresa o un sopar en parella. I amb receptes de base tradicional que a la cuina rematen amb tocs despreocupats i reeixits, però sempre sense passar-se. 

El Martinet

Gran Via de les Corts Catalanes, 552Telèfon: 93.451.16.98Preu mitjà (sense vi): 20 €

Vegem-ne alguns exemples. La cassoleta de rap i escamarlans és una demostració que dominen el xup-xup, una cosa que als avis d’aquest àpat familiar els encantaria. Les croquetes de porros amb trufa negra, arrebossades amb 'panko', també seduirien els seus fills i els seus nets, mentre la 'tagliata' de llom baix de vedella, amb ruca, parmesà i reducció de vinagre balsàmic, triomfaria entre col·legues de la feina. Per a una parelleta d’enamorats, un plat tan modern com colorit com el ‘cebiche’ de salmó i mango, amb tomàquets ‘cherry’ i germinat de coriandre, maridaria a la perfecció.

Obert cada dia

Notícies relacionades

No s’ha d’oblidar tampoc les suggerències del xef, disponibles de divendres a diumenge (El Martinet obre cada dia), i la divertida carta de vins, amb uns comentaris curts i de vegades humorístics que fan molt fàcil triar una ampolla. El menú de migdia costa 12 euros.

 

Temes:

Restaurants