la recepta de la meva vida

Recepta d'arròs sec de mitjana i moll a la brasa

"Aquest arròs sec, tipus paella, s'inspira en les barbacoes i carns a la brasa que feia amb amics i familiars", explica Javier de Juan, xef de Taverna Hofmann

arroz

arroz

1
Es llegeix en minuts
Javier de Juan (Taverna Hofmann)

PER A 2 PERSONES

PER AL SOFREGIT

Ingredients

- 75 g de greix de mitjana

- 700 g de ceba 'ciselé'

Preparació

1. Fondre el greix de mitjana en una cassola. Afegir la ceba i ofegar fins a caramel·litzar. Refredar i reservar.


PER AL FONS

Ingredients

- 2 k d’ossos de mitjana

- 35 ml d’oli d’oliva

- 100 g de ceba tallada a 'mirepoix'

- Un quart de cabeça d’all partida per la meitat

- 18 g de concentrat de tomàquet

- 50 ml de vi ranci

- Aigua

Preparació

1. Posar els ossos en una cubeta Gastronorm i enfornar 180 graus fins a daurar bé.

2. Escalfar l’oli, afegir la ceba i daurar. Agregar l’all i daurar. Incorporar el concentrat i coure uns minuts. Agregar els ossos torrats.

3. Desglaçar amb el vi i evaporar.

4. Cobrir amb aigua, bullir i espumejar.

5. Coure 3-4 hores a foc suau.

6. Colar pel xinès i l’estamenya.

7. Deixar refredar i reservar.


PER AL LLOM BAIX

Ingredients

- 200 g de llom baix de vedella

Preparació

1. Netejar el llom de greix i reservar el greix.

2. Racionar el llom en porcions de 80 grams.

3. Envasar amb el greix fos.

4. Reservar en fred.


PER A L’ARRÒS

Ingredients

- 150 g d’arròs bomba (Illa de Riu)

- 70 g de sofregit

- 600 ml de fons

- Una ració de llom

- 1 moll

- Sal grisa

- 1 branca de farigola

- Sal i pebre

Preparació

1. Nacrar l’arròs amb el sofregit.

2. Mullar amb el fons i assaonar.

3. Coure uns minuts i anar mullant i remoure. Continuar coent fins a aconseguir el punt desitjat.

4. Enfornar 2 minuts a 210 graus.

5. Salpebrar el llom i el moll i marcar-los a la brasa.

Notícies relacionades

6. Enfornar 4 minuts a 210 graus, treure i retirar el moll de l’os.

7. Escalopar i col·locar a sobre l’arròs. Posar el moll en un plat amb sal grisa, romaní i l’os, i servir.