cura pels detalls

Haha, japonès més enllà del tòpic

Haha, a l'Eixample, elabora receptes nipones poc vistes amb un producte de primera

haha

haha

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Un restaurant japonès en mans d’un rostre televisiu com Ruth Jiménez i la seva germana Rebeca, cantant coneguda com a Rebeka Brown, pot aixecar certes reticències al gurmet de pro, perquè no s’havien dedicat abans a la restauració. Però el nivell de Haha, el seu cuidat projecte a l’Eixample (París, 175), té tal presència que elimina qualsevol dubte: aquí mana un producte sensacional, unes receptes que intenten fugir del tòpic i un servei pròxim i professional.

Haha

Carrer de París, 175 Telèfon: 932.094.424 Preu mitjà (sense vi): 35 €

Serà perquè Haha significa mare en japonès, que han volgut cuidar els detalls, com les taules de fusta reciclada i la vaixella de ceràmica feta a mà. I, com faria una mare amb els seus fills (aquí, en comptes de fills, tenen comensals), els cuiden amb plats que van més enllà del nigiri, del maki i del sashimi, tot i que broden propostes com el maki de bistec tàrtar de carn de wagyu i la selecció de sashimi del xef, amb uns talls de peix que tenen una textura de mantega. 

'Usuzukuri' i 'sukiyaki'

Notícies relacionades

Val la pena Haha per aquests altres plats, com l’'usuzukuri', un carpaccio de ventresca de tonyina que no ho acaba de ser (és una miqueta més gruixut) sobre el que reposa garota; el ‘hotate', una vieira a la planxa, amb tofu, miso picantó, alga nori en tempura i ous de salmó macerats amb salsa ponzu i sake; i el 'sukiyaki' de wagyu, que es barreja amb flammulines, ceba, porro i trufa i es mulla després en el rovell d’ou cru que acompanya el bol i que has de batre tu a la taula.

Receptes, en fi, que li agradarien a qualsevol mama, per cert.

Temes:

Restaurants