Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte dEl Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

la recepta de la meva vida

Recepta d'ous ferrats amb xipirons

"Un homenatge a la meva mare. Em recorda grans sopars en què el plat principal eren ous ferrats acompanyats de coses diferents", diu Quim Márquez, de Quim de la Boqueria

Quim Márquez (Quim de la Boqueria)

Recepta d'ous ferrats amb xipirons

ALBERT BERTRAN

"Un homenatge a la meva mare. Em recorda grans sopars en què el plat principal eren ous ferrats acompanyats de coses diferents. Reunions entranyables al voltant d’una taula sense mòbils. ¡Això sí que era una bona xarxa social!", diu Quim Márquez, de Quim de la Boqueria.


INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

- 4 ous frescos de corral

- 300 grams de xipirons nets

- 2 alls

- 2 bitxos picants petits

- Oli d’oliva

- Sal i pebre


PREPARACIÓ

1. Salpebrar els xipirons i saltejar-los en una paella amb l’all i el bitxo picant fins que perdin la seva pròpia aigua. Incorporar-hi els xipirons només quan l’all s’hagi daurat.

2. Salar els ous i fregir-los en oli d’oliva. A l’acabar, posar-los en dos plats. Col·locar els xipirons a sobre dels ous ferrats, repartint-los equitativament. Rectificar de sal i pebre.

3. Es recomana trencar els ous i barrejar amb els xipirons.

Temes: Receptes