selecció ensucrada

Els cinc locals dolços favorits de Christian Escribà

El pastisser, que publica 'L'obrador dels prodigis', novel·la coescrita amb Silvia Tarragó que ficciona la història del seu negoci i de Barcelona, recomana els seus cinc llocs preferits

escriba

escriba / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Christian Escribà acaba de publicar ‘L’obrador dels prodigis’, una novel·la coescrita amb Silvia Tarragó que ficciona la història del seu negoci i de Barcelona. Ja que porta el dolç a la sang, li demanem que recomani els seus cinc establiments favorits. Són aquests.

1. DOLÇ

JORDI COTRINA

El seu ‘panettone’ ha guanyat fins i tot a Itàlia

"Parafrasejant la guia Michelin, val la pena la desviació per anar a la pastisseria de Yann Duytsche, un dels millors pastissers que conec. És a Sant Cugat (Puig i Cadafalch, 50), i allà trobes peces de pastisseria catalana i francesa de primer nivell. El seu 'panettone' ha guanyat fins i tot a Itàlia, i el seu 'pain au chocolat', mantegós i cruixent, és boníssim".


2. LA DONUTERIA

Els millors dònuts de Barcelona

"Aquí (Parlament, 20), Richard Bies només fa dònuts. Aquest pastisser nord-americà va treballar a Escribà i se’n va anar de casa meva per muntar el seu negoci. Jo li vaig ensenyar algun secret però sobre dònuts me’ls hauria d’ensenyar ell. No n’hi ha de millors en tot Barcelona".


3. ORIOL BALAGUER

JORDI COTRINA

Ho fa tot bé

"Pastisseria, bombons, brioixeria. L’Oriol ho fa tot bé. ¡Fins i tot va guanyar premis pel seu croissant i el seu 'panettone'! Ven a Barcelona (plaça de Sant Gregori Taumaturg, 2, Travessera de les Corts, 340, i Benet i Mateu, 62) i Madrid. Allà representa bé els pastissers catalans".


4. DEMASIÉ

Els seus 'rolls' són una passada

"Miquel i Marc Escursell, antics amos de la cadena de bomboneries Chocoa, han creat aquest local especialitzat en 'rolls': massa de brioix enrotllada i farcida de canyella, melmelada, xocolata... que couen i glacegen. Una passada. És al carrer de la Princesa, 28."


5. ÉPICERIE

Un saló de te amb pastisseria clàssica

Notícies relacionades

"Si vols asseure’t a menjar una cosa dolça, recomano el saló de te de Romain Fornell, un xef que demostra ser tan bo amb les coses salades (té una estrella Michelin per Caelis) com amb les dolces. 'Tatin', 'sacher'... Pastisseria clàssica molt ben feta. El trobaràs a Pau Claris, 145."

 

Temes:

Gurmet