Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte dEl Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

la recepta de la meva vida

Recepta de fideuà d'algues, bolets i carxofes

"Aquest plat marca un abans i un després a l'hora de treballar amb productes innovadors com les algues, que em van obrir un gran ventall de possibilitats gastronòmiques", explica Teresa Carles, xef de Teresa Carles i Flax & Kale

Teresa Carles (Teresa Carles y Flax & Kale)

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

Per daurar els fideus

- 400 g de fideus integrals

- 1 all 

- Un bitxo o caiena

Per a la base de la fideuà

- 3 cullerades d’oli d’oliva

- Mitja ceba

- Mig porro

- 1 pebrot verd italià

- 1 pastanaga

- 150 g de xampinyons

- 70 g de gírgola

- 2 carxofes

- 6 g d’alga hiziki

- 6 g d’alga kombu

- 300 ml d’aigua (per remullar les algues)

- 1 cullerada de salsa de soja

- 700 ml de brou vegetal

- Sal i pebre

- 3 fulles de llorer

- 60 g de coco jove

Per a l’allioli de soja

- 50 ml de beguda de soja

- 1 all

- 200 ml d’oli d’oliva

- Sal


PREPARACIÓ

1. Un parell d’hores abans, hidrateu les algues amb 300 mil·lilitres d’aigua.

2. Piqueu bé la ceba, el porro, el pebrot i la pastanaga. Trossegeu els bolets.

3. En una cassola baixa amb oli d’oliva, sofregiu la ceba i el porro uns cinc minuts.

4. Afegiu-hi el pebrot, la pastanaga, les carxofes netes i tallades pel llarg i els bolets. Acabeu de sofregir-ho i incorporeu-hi la salsa de soja, el brou, la sal, el pebre, el llorer i les algues juntament amb l’aigua del remull. Que arrenqui el bull. 

5. Daureu els fideus amb una mica d’oli, l’all i el bitxo. Quan siguin daurats, retireu l’all i el bitxo. Aboqueu el brou i afegiu-hi el coco jove. Que bulli cinc minuts, i després poseu-ho durant 10 minuts més al forn escalfat a 180 graus. 

Per a l’allioli de soja

1. Al vas de la batedora, poseu-hi l’all, la beguda de soja i la sal. Munteu-ho afegint l’oli d’oliva a poc a poc. 


ACABAMENT I PRESENTACIÓ

1. Serviu la fideuà amb l’allioli de soja a part i decoreu-la amb brots germinats de pèsols o similars.
 

Temes: Receptes