On Catalunya

cita escumosa

Barcelona Beer Festival: 646 birres artesanes

La Farga de l'Hospitalet acull entre divendres, dia 15, i diumenge, dia 17, una de les cites cerveseres més importants del món

beer-festival

beer-festival

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio

Definitivament, el Barcelona Beer Festival és una trobada d’abast mundial. A l’agenda cervesera, hi apareix com una cita imperdible per als amants i professionals de les birres artesanes. Perquè el no iniciat es faci una idea, el visitant pot tastar fins a 646 referències de 314 marques (170 espanyoles i la resta, internacionals). Per això se celebra en un recinte de les dimensions de la Farga, a l’Hospitalet de Llobregat. ¿On, si no, es pot donar cabuda a les gairebé 40.000 persones que atraurà entre aquest divendres, 15 de març, i diumenge, 17?

Un dels reclams en l’àmbit del producte serà la presentació de la cervesa Osados, una edició especial de la cerveseria Tibidabo, precisament de l’Hospitalet. Però n’hi ha moltíssimes més, perquè la programació d’activitats és tan variada com els tipus de cervesa que es poden arribar a elaborar: un espai pedagògic i interactiu per descobrir com fer birra a casa, activitats d’art urbà amb llaunes de cervesa, tallers i xerrades, música per a tota la família, com la de la 'marching band' Boozan Dukes i la del col·lectiu de DJ de Say it Loud. Per acompanyar la beguda, no hi faltarà una oferta gastronòmica amb sis opcions diferents.

Notícies relacionades

Diumenge, es donaran a conèixer els guanyadors del Barcelona Beer Challenge, una competició internacional en la qual 300 cerveseres han presentat 1.100 cerveses a un jurat format per 50 jutges. Es premiaran les millors cerveses per estils, la millor cervesera i la millor cervesera novella. I s’entregaran els primers premis Steve Huxley en reconeixement a la carrera professional cervesera. Steve Huxley (Liverpool 1950-Barcelona, 2015) va ser mestre, divulgador, inspirador cerveser i, per a molts, el pare del sector cerveser artesà català.

BF OFF

El BBF, que ha teixit aliances amb altres festivals similars com el Big Craft Day Moscu (Rússia), el Bier et Saveurs (Québec) i el Craft Beer Perkele (Finlàndia), també és l’excusa per què es munta el BBF OFF, una setmana de la cervesa artesanal que esquitxa Catalunya amb activitats relacionades amb aquesta beguda. Nombrosos locals dediquen una programació i activitats especials com tastos, debats, conferències i sopars amb maridatge, entre d’altres.

Temes:

Begudes