LES PRESSES SÓN BONES

5 locals de Barcelona de menjar 'take away' bons i barats

Seleccionem 5 restaurants amb propostes per emportar-se de qualitat

muns

muns

4
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio

En l’era de les presses, de poc temps fins i tot per obrir la boca i menjar, s’agraeixen solucions bones, ràpides i barates. Ens hem acostat als taulells de cinc petits locals per demanar empanades, 'burgers', sushi... Ens ho emportem i ens ho mengem de camí a casa o a la feina, tot i que en tots ens podríem haver assegut a la barra o a les taules. Hem elegit aquests, però en podrien ser molts més. Menjar per emportar-se, 'take away', de qualitat.

1. Les Muns

1. Les MunsDiversos locals

Les empanades no acostumen a aparèixer en les recomanacions gastronòmiques. Es parla de croquetes, de pizzes, d’arrossos, d’entrepans... Però el seu moment mediàtic podria arribar d’un moment a l’altre, perquè són versàtils, el seu farcit pot ser saludable (ara que es viu el 'boom’ del 'healthy') i resulten fàcils de menjar: amb els dits i en dues bocades. Ho saben bé a Las Muns, que té diversos locals a la ciutat. En tots hi ha empanades de diferents colors, perquè tenyeixen la farina de la massa (de blat, integral i d’espelta) amb sucs vegetals naturals (pastanaga, tomàquet i espinacs). Fan els farcits en un obrador propi, sense conservants. Potser el més divertit –i agraït– és que cada peça porta el seu nom gravat a la massa: de pernil i formatge, de tomàquet sec i provolone, de tofu fumat i quinoa, de pollastre 'thai', de paté d’oliva i mozzarella, de poma i canyella, de Nocilla i plàtan...


2. Fast Kibuka

2. Fast KibukaTorrent de l’Olla, 23

Cecilia Díaz Betz

L’èxit d’aquest establiment del barri de Gràcia (es tracta de la versió 'fast food’ de Kibuka) té diverses raons. Una és, sens dubte, la qualitat i l’enorme varietat de la seva oferta gastronòmica. Hi ha més de 60 plats a elegir més enllà del sushi (del qual fins i tot tenen safates preparades): 'gyozas', 'yakisobas', amanides, sopes, postres... Els altres atractius de la casa són les classes de sushi que imparteixen i el petit supermercat on es poden adquirir productes nipons per si et ve de gust practicar a casa.


3. Acero

3. AceroEspaseria, 10

Albert Coscolin

Aquest local és tan diminut com deliciós, perquè als fogons mana Raúl Pérez, que ha treballat amb José Pizarro, el xef espanyol més exitós de la Gran Bretanya. Lluny de proposar alta cuina, aposta per entrepans i ales de pollastres. Però quins entrepans i quines ales de pollastre tan deliciosos. Els seus 'hits’ són l’entrepà de pollastre trufat (pit, formatge havarti, ceba caramel·litzada, pebrot verd i trufa), el de calamars (calamar, bec de gall, ceba fregida i maionesa de llima) i l’Asian pulled pork (porc esmicolat, salsa 'hoisin' i amanida de col asiàtica –llima, coriandre, cacauet i sèsam–), i les aletes de pollastre (amb salsa de 'rostit', puré de patata i pinyons) i de costella de porc (puré de patata i ratafia). I sempre amb patates fregides casolanes.


4. Quin Pollastre! 

4. Quin Pollastre! Passatge de Josep Llovera, 1-3

RICARD CUGAT

Un local minúscul per a uns pollastres enormes. Així és Quin Pollastre!, una rostisseria ecològica que compta amb una taula per a quatre, dues barres i un sofà. Pots demanar un pollastre o mig pollastre a l’ast ecològic sencer (¡gairebé tres quilos!), si ho fas amb quatre dies d’antelació, però sempre tenen disponibles animals que s’han alimentat amb productes 100% vegetals. Un dels seus secrets és que ruixen la carn amb una barreja d’oli d’oliva, de gira-sol i suc de poma abans de rostir-lo a l’ast durant dues hores a temperatures pròximes als 170 graus. I el serveixen amb poma rostida. Malgrat el nom del negoci, també hi ha plats casolans, tots elaborats amb ingredients ecològics: croquetes (de pernil i de pollastre, com no podia ser de cap altra manera), amanida russa, amanida de quinoa i mango, patates fregides amb salsa casolana...


5. Gonzalez & Co

Notícies relacionades

5. Gonzalez & CoCòrsega, 391, i Consell de Cent, 297

Fran González

Els fans de la cuina 'tex mex' saben que hi ha un lloc a Barcelona on poden sadollar la seva gana. A Gonzalez & Co vas a la barra i demanes el plat que vols, tots enormes: burritos, fajitas, nachos i quesadillas. Elegeixes el farcit (pollastre, 'steak', vedella, vegetals saltejats, soja texturitzada, marinada i cuinada al forn –opció vegana– i ‘carnitas’ -porc cuit a baixa temperatura–) i l’acompanyament ('chips’ de blat de moro amb formatge, guacamole, bec de gall, salsa verda). Hi ha galetes farcides de Nutella i 'brownie' si t’apeteixen postres. Malgrat ser locals senzills (n’acaben d’obrir al carrer del Consell de Cent, 297) que venen a preus assequibles, cuiden la qualitat. Ho fan tot al moment amb ingredients frescos (no utilitzen congelats) i ells mateixos marinen les carns i couen les mongetes i l’arròs amb brou vegetal.