Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte dEl Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

la recepta de la meva vida

Recepta de 'pasta e patate' de la 'nonna' Iolanda

"Aquesta recepta de la meva àvia defineix qui soc dins i fora de la cuina: respecte als ingredients i a les coses ben fetes", afirma el xef de Zero Patatero, Luca Marongiu

Luca Marongiu (Zero Patatero)

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

- 150 g d’api

- 150 g de pastanaga

- 150 g de ceba

- 150 g de nap

- 100 g de 'céleri'

- 1 dent d’all

- 70 g de cansalada viada curada

- 150 g de patates

- 1 fulla de llorer

- Pell de pernil

- Closca de parmesà

- 100 g d’espaguetis

- 70 g d’oli d’oliva verge extra

- 2 l de brou de pollastre o gallina

Per al brou

- 1 carcassa pollastre o gallina ecològica

- 2 pits de pollastre o gallina

- 2 cuixes de pollastre o gallina

- 2 pastanagues

- 1 ceba

- 100 g d’os de pernil

- 6 l d’aigua

- 1 fulla de llorer

- 20 g de farigola

- 2 tomàquets


PREPARACIÓ

Per al brou

1. Cuineu tots els ingredients tret de les cuixes i els pits de pollastre en una olla a foc lent almenys dues hores i elimineu les impureses que es formen a la superfície.

2. Al cap d’una hora, afegiu-hi les cuixes i, 50 minuts després, els pits. Bulliu-ho durant 10 minuts a foc molt baix.

3. Deixeu infusionar el brou i coleu-lo, reservant les cuixes i els pits.

Per a la sopa

1. Talleu totes les verdures a daus no gaire regulars.

2. Sofregiu en l’oli la ceba amb un all, la cansalada viada i una fulla de llorer fins que agafin color.

3. Cada 10 minuts aneu-hi afegint, d’un en un, la pastanaga, l’api, el nap, la patata i el 'céleri'. Després, la crosta de parmesà, la pell de pernil i el brou alhora, i cuineu-ho a foc lent durant una hora i mitja.

4. Trenqueu els espaguetis en trossos d’uns quatre centímetres i afegiu-los a la sopa. Coeu-ho durant 10 minuts.


ACABAMENT I PRESENTACIÓ

1. Serviu la minestra en un plat calent amb un trosset de crosta de parmesà, un de pell de pernil, un tall de pit de pollastre i un tall de cuixa de pollastre. Remateu-ho amb uns crostonets.
 

Temes: Receptes