la recepta de la meva vida

Recepta de 'pasta e patate' de la 'nonna' Iolanda

"Aquesta recepta de la meva àvia defineix qui soc dins i fora de la cuina: respecte als ingredients i a les coses ben fetes", afirma el xef de Zero Patatero, Luca Marongiu

video-0patatero / periodico

1
Es llegeix en minuts
Luca Marongiu (Zero Patatero)

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

- 150 g d’api

- 150 g de pastanaga

- 150 g de ceba

- 150 g de nap

- 100 g de 'céleri'

- 1 dent d’all

- 70 g de cansalada viada curada

- 150 g de patates

- 1 fulla de llorer

- Pell de pernil

- Closca de parmesà

- 100 g d’espaguetis

- 70 g d’oli d’oliva verge extra

- 2 l de brou de pollastre o gallina

Per al brou

- 1 carcassa pollastre o gallina ecològica

- 2 pits de pollastre o gallina

- 2 cuixes de pollastre o gallina

- 2 pastanagues

- 1 ceba

- 100 g d’os de pernil

- 6 l d’aigua

- 1 fulla de llorer

- 20 g de farigola

- 2 tomàquets


PREPARACIÓ

Per al brou

1. Cuineu tots els ingredients tret de les cuixes i els pits de pollastre en una olla a foc lent almenys dues hores i elimineu les impureses que es formen a la superfície.

2. Al cap d’una hora, afegiu-hi les cuixes i, 50 minuts després, els pits. Bulliu-ho durant 10 minuts a foc molt baix.

3. Deixeu infusionar el brou i coleu-lo, reservant les cuixes i els pits.

Per a la sopa

1. Talleu totes les verdures a daus no gaire regulars.

2. Sofregiu en l’oli la ceba amb un all, la cansalada viada i una fulla de llorer fins que agafin color.

3. Cada 10 minuts aneu-hi afegint, d’un en un, la pastanaga, l’api, el nap, la patata i el 'céleri'. Després, la crosta de parmesà, la pell de pernil i el brou alhora, i cuineu-ho a foc lent durant una hora i mitja.

4. Trenqueu els espaguetis en trossos d’uns quatre centímetres i afegiu-los a la sopa. Coeu-ho durant 10 minuts.


ACABAMENT I PRESENTACIÓ

Notícies relacionades

1. Serviu la minestra en un plat calent amb un trosset de crosta de parmesà, un de pell de pernil, un tall de pit de pollastre i un tall de cuixa de pollastre. Remateu-ho amb uns crostonets.