Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte dEl Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

la recepta de la meva vida

Recepta de sopa de maionesa

«La meva mare feia aquesta recepta cada diumenge i per a mi era un somni. Em despertava amb aquella olor», recorda Melissa Herrera, xef del restaurant Valmas.

Melissa Herrera (Valmas)

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

- 1 ceba

- Alga kombu

- Sal

- Pebre negre

- 1 pastanaga

- 2 patates

- 1 cabeça d’alls

- 300 g de pop

- 200 g de gamba blanca

- 4 musclos

- 1 espina de rap

- Mig got de llet

- Oli d’oliva verge extra

- 1 got d’oli de gira-sol

- 150 g de pèsols llàgrima

- 50 g de pernil ibèric

- 2 talls de papada ibèrica


ELABORACIÓ

1. Feu un brou amb l’aigua de cocció del pop (després d’haver-lo posat a bullir 25 minuts a foc viu i deixar-lo 25 minuts més amb el foc apagat), l’espina de rap, les patates, la cabeça d’alls, la pastanaga, un rajolí d’oli d’oliva i sal. 

2. Separadament, peleu un all i tritureu-lo amb la llet i la sal, emulsionant-ho a poc a poc amb l’oli de gira-sol fins a obtenir una lactonesa (maionesa sense ou). Reserveu-ho.

3. Blanquegeu els pèsols durant un minut, reserveu-los en una aigua amb gel per trencar la cocció i escorreu-los.

4. Feu un tàrtar molt petit amb el pernil ibèric, barrejant-lo amb els pèsols, un rajolí d’oli d’oliva i una mica de pebre negre.

5. Disposeu les làmines de papada ibèrica formant una creu i ompliu-les amb el tàrtar i els pèsols. Després tanqueu-les formant un ravioli.

6. Un cop acabat el brou, retireu-ne tots els ingredients menys la patata. Afegiu-hi la lactonesa i tritureu-ho bé per formar un brou lligat.

7. Poseu-lo en un cassó al foc i afegiu-hi el pop. Cuineu-lo dos minuts i, amb el foc apagat, afegiu-hi els musclos i la gamba.

8. Deixeu-lo reposar amb paper film i infusioneu-lo 2-3 minuts més amb les algues a dins.

9. Un cop passat el temps, ja està a punt per servir.

Temes: Receptes