On Catalunya

LA RECEPTA DE LA MEVA VIDA

'Foie' 'poêlé' amb ceba de cirera i 'cracker' de blat de moro torrat

Oscar Cabezas fa una "revisió" del pintxo amb què Telefèric va guanyar el premi a la Millor Tapa de Barcelona en la Ruta de la Tapa del 2014

zentauroepp46354041 recepta181227123355

zentauroepp46354041 recepta181227123355

1
Es llegeix en minuts
Oscar Cabezas (Telefèric)

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

Per al 'foie' 'poêlé'

INGREDIENTS

‑ 4 medallons de ‘foie’ fresc (fetge d’ànec cru)

‑ 1 polset de sal Maldon

‑ 1 polset de pebre rosa molt

PREPARACIÓ

1. Assaoneu els medallons de ‘foie’. Cuineu-los a foc fort en una paella antiadherent.

2. Els medallons de ‘foie’ s’han de cuinar de forma intensa i lleugera. Ha de presentar un contrast entre la superfície, completament cuinada, i l’interior, que ha de ser cru.


Per a la ceba de cirera

INGREDIENTS

‑ 1 ceba morada

‑ 3 cullerades de melmelada de cirera

‑ 2 cullerada d’oli

PREPARACIÓ

1. Peleu i talleu la ceba molt fina.

2. Cuineu la ceba en l’oli d’oliva a foc lent.

3. Una vegada translúcida, afegiu-hi la melmelada de cirera i caramel·litzar.


Per al 'cracker' de blat de moro torrat

INGREDIENTS

‑ 4 hòsties per a ‘dumplings’ o per a crestes

‑ 1 bosseta de blat de moro torrat

‑ 3 cullerades de nata líquida

‑ 4 cullerades de sucre

‑ 1 polset de sal

PREPARACIÓ

1. Piqueu el blat de moro torrat.

2. Bateu la nata al costat de la sal i el sucre. Afegiu-hi alguns trossos de blat de moro torrat (i mengeu-vos la resta de la bossa).

3. Pinteu les hòsties amb la barreja i enforneu-ho 180 graus durant 3 minuts aproximadament.


Notícies relacionades

PRESENTACIÓ

1. Sobre les hòsties, col·loqueu la ceba caramel·litzada i, a sobre, el ‘foie’. Ho podeu adonar amb flors comestibles.