Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

la recepta de la meva vida

Recepta de 'pancake' de carbassa

"M'encanten el 'pancake' i el menjar saludable, i aquesta recepta és una barreja de les dues coses. En solia menjar amb els meus pares perquè m'agradava molt", explica Ronit Stern, xef d'Auto Rosselló i Toto

Ronit Stern (Auto Rosellón y Toto)

INGREDIENTS PER A 4-6 PERSONES

- 500 g de carbassa

- 235 g de farina

- 2 culleradetes de llevat químic

- 2 clares d’ou

- 2 rovells d’ou

- 2 cullerades d’oli d’oliva suau o de gira-sol

- 250 ml de iogurt grec

- 1 branca de vainilla

- 100 g de sucre de panela o sucre morè

- Nou moscada al gust

- Ratlladura de pell d’una taronja

- Mitja culleradeta de sal 

- Mitja culleradeta de canyella

- Xarop d’auró al gust

- 'Crème fraîche' al gust


PREPARACIÓ

1. Coeu la carbassa en aigua i escorreu-la durant 12 hores. Tritureu-la amb un robot de cuina fins que aconseguiu una textura de crema.

2 En un bol, barregeu tots els ingredients, començant pels rovells i la meitat del sucre. Bateu-ho a mà.

3. Afegiu-hi l’oli, el iogurt, la vainilla, la nou moscada, la canyella, la sal, la ratlladura de pell de taronja i la crema de carbassa. Continueu-ho batent a mà.

4. Tamiseu la farina i el llevat químic. Afegiu-ho a poc a poc a la massa.

5. D’altra banda, munteu les clares a punt de neu, aneu-hi afegint a poc a poc l’altra meitat del sucre i poseu-les al bol, barrejant amb suavitat per no trencar-les.

6. Escalfeu la paella a foc mitjà amb oli i mantega. Col·loqueu un motllo circular ('ring') que haurem greixat amb oli o mantega perquè la massa no s’enganxi. Espereu que pugi una mica i retireu el motllo. 

7. Daureu-lo d’una banda i gireu-lo perquè es cogui per l’altre, intentant no compactar gaire la massa perquè tingui aire (el secret d’un bon 'pancake').


PRESENTACIÓ

1. Decoreu-lo amb 'crème fraîche' i xarop d’auró. 
 

Temes: Receptes