la recepta de la meva vida

Recepta de 'pancake' de carbassa

"M'encanten el 'pancake' i el menjar saludable, i aquesta recepta és una barreja de les dues coses. En solia menjar amb els meus pares perquè m'agradava molt", explica Ronit Stern, xef d'Auto Rosselló i Toto

video-pancake / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ronit Stern (Auto Rosellón y Toto)

INGREDIENTS PER A 4-6 PERSONES

- 500 g de carbassa

- 235 g de farina

- 2 culleradetes de llevat químic

- 2 clares d’ou

- 2 rovells d’ou

- 2 cullerades d’oli d’oliva suau o de gira-sol

- 250 ml de iogurt grec

- 1 branca de vainilla

- 100 g de sucre de panela o sucre morè

- Nou moscada al gust

- Ratlladura de pell d’una taronja

- Mitja culleradeta de sal 

- Mitja culleradeta de canyella

- Xarop d’auró al gust

- 'Crème fraîche' al gust


PREPARACIÓ

1. Coeu la carbassa en aigua i escorreu-la durant 12 hores. Tritureu-la amb un robot de cuina fins que aconseguiu una textura de crema.

2 En un bol, barregeu tots els ingredients, començant pels rovells i la meitat del sucre. Bateu-ho a mà.

3. Afegiu-hi l’oli, el iogurt, la vainilla, la nou moscada, la canyella, la sal, la ratlladura de pell de taronja i la crema de carbassa. Continueu-ho batent a mà.

4. Tamiseu la farina i el llevat químic. Afegiu-ho a poc a poc a la massa.

5. D’altra banda, munteu les clares a punt de neu, aneu-hi afegint a poc a poc l’altra meitat del sucre i poseu-les al bol, barrejant amb suavitat per no trencar-les.

6. Escalfeu la paella a foc mitjà amb oli i mantega. Col·loqueu un motllo circular ('ring') que haurem greixat amb oli o mantega perquè la massa no s’enganxi. Espereu que pugi una mica i retireu el motllo. 

7. Daureu-lo d’una banda i gireu-lo perquè es cogui per l’altre, intentant no compactar gaire la massa perquè tingui aire (el secret d’un bon 'pancake').


PRESENTACIÓ

Notícies relacionades

1. Decoreu-lo amb 'crème fraîche' i xarop d’auró.