SALUDABLE I DE TEMPORADA

Zero Patatero: El quilòmetre zero més saborós

Aquest restaurant sublima el producte de proximitat amb plats molt treballats

zentauroepp46409690 zero190107164959

zentauroepp46409690 zero190107164959

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Entre Alella i Barcelona hi ha tot just 20 quilòmetres. I Gonzalo Rivière i Luca Marongiu han recorregut aquesta curta distància per tancar Els Garrofers, restaurant de la localitat del Maresme on van treballar fins fa uns mesos, i obrir Zero Patatero, al Born (passatge Mercantil, 1), sota el paraigua de Grup San Telmo (Tantarantana, Cafè San Telmo, El Canalla, Palosanto i Kokka) i Derby Hotels Collection. Són pocs quilòmetres; potser perquè segueixen fidels al moviment ‘slow food’, que fomenta les tradicions gastronòmiques locals amb producte de proximitat i de temporada, que no perjudiquen el medi ambient, el benestar animal ni la salut de les persones, i que tenen un preu just.

Notícies relacionades

Sota aquests paràmetres, Rivière i Marongiu no negocien la seva aposta gastronòmica, que també s’expressa en un menú de migdia laborable de 15,50 euros: la verdura és de temporada, els peixos són sostenibles, les carns són ecològiques... I gairebé, gairebé tenen noms i cognoms, perquè coneixen els productors: verdures d’Alella, Teià o Sant Pol de Mar, ous ecològics d’Òrrius, be que creix en llibertat a Cal Pauet (l’Espunyola); vedella del Bages... També fan el seu propi pa allà mateix amb massa mare.

Molts fons

Difícil destacar uns quants plats perquè tots estan molt treballats (hi ha molts fons, moltes bases en cada un) i tenen sabors marcats. Diguem aquests cinc, però podrien ser més: l’inoblidable tàrtar d’alvocat, xampinyons, poma àcida i anguila fumada amb sorbet de llima i alfàbrega (l’única i perdonable traïció al model quilòmetre zero), el moniato setinat amb fruita seca, xili, castanya i ceba caramel·litzada (plat vegà que embogirà els carnívors), l’ou a baixa temperatura amb una crema suau de patata, all escalivat i suc de rostit (ja triomfava a Els Garrofers), el pastís Tatin de ceba rostida amb gelat de formatge d’ovella i vi de Xerès, i l’arròs melós de gamba vermella.