VOTACIÓ DELS LECTORS

The Alchemix, el millor restaurant obert el 2018

Els lectors d''On Barcelona' atorguen al restaurant de Sergi Palacín i Ignacio Ussía la condició de millor obertura de l'any

zentauroepp44441003 cocina190104120258

zentauroepp44441003 cocina190104120258 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Els lectors d’‘On Barcelona’  ho han tingut molt clar: The Alchemix (València, 212) és el millor restaurant obert el 2018 a la capital catalana. Així ho han manifestat votant al nostre web: dels 12.383 sufragis emesos, l’establiment dels joves Ignacio Ussía i Sergi Palacín ha obtingut 4.581 vots (el 37%). En segona posició, Slow & Low (Borrell, 119), amb 3.467 vots (28%), un registre més que notable. I en tercer lloc, Bodega Amposta, amb 1.485 vots (12%).

L’equip del restaurant Slow & Low, segon en les votacions dels lectors / jordi cotrina

En la votació hi havia set restaurants finalistes més, que, com els tres del podi, havien sigut seleccionats prèviament pel nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós. Eren aquests: A Pluma i Cruix han aconseguit el 6% dels vots, seguits per Sato y Tanaka (4%), Direkte Boqueria (3%), Cocina Hermanos Torres (2%) i Xavier Pellicer i Pur (1%).

The Alchemix relleva el guanyador del 2017, Casa Leopoldo (Sant Rafael, 24), que al seu torn va succeir en el tron el primer guanyador d’aquesta enquesta digital: La Mundana (Vallespir, 93). De la tradició d’una casa de menjars històrica, que ha renascut de la mà de Romain Fornell Òscar Manresa, a l’avantguarda i la fusió entre la cuina catalana i l’asiàtica i als còctels divertits, originals i agosarats que proposen Ussía i Palacín.

¿Canvi de tendència?

Notícies relacionades

¿Un canvi de tendència entre els comensals barcelonins? Qui sap, tot i que resulta significatiu que en segon lloc hagi quedat una altra proposta atrevida com la de Slow & Low, comandada per Francesc Beltri i un equip de joves talents que s’han forjat en restaurants del nivell de Bodega 1900 Terra, a l’hotel Alàbriga (Sant Feliu de Guíxols).

Josep Barragán i el cuiner Txema Martínez davant d’un porró i algunes viandes a la Bodega Amposta / JOAN CORTADELLAS

Els amants dels plats més tradicionals aplaudiran amb una cassola a cada mà el tercer lloc en aquest rànquing de la ressuscitada Bodega Amposta (Amposta, 1), ara a càrrec de Txema Martínez, exmembre de l’equip d’Inopia, i els germans Barragán.