Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte dEl Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

VOTACIÓ DELS LECTORS

The Alchemix, el millor restaurant obert el 2018

Els lectors d''On Barcelona' atorguen al restaurant de Sergi Palacín i Ignacio Ussía la condició de millor obertura de l'any

Ferran Imedio

The Alchemix, el millor restaurant obert el 2018

JORDI COTRINA

Els lectors d’‘On Barcelona’  ho han tingut molt clar: The Alchemix (València, 212) és el millor restaurant obert el 2018 a la capital catalana. Així ho han manifestat votant al nostre web: dels 12.383 sufragis emesos, l’establiment dels joves Ignacio Ussía i Sergi Palacín ha obtingut 4.581 vots (el 37%). En segona posició, Slow & Low (Borrell, 119), amb 3.467 vots (28%), un registre més que notable. I en tercer lloc, Bodega Amposta, amb 1.485 vots (12%).

L’equip del restaurant Slow & Low, segon en les votacions dels lectors / jordi cotrina

En la votació hi havia set restaurants finalistes més, que, com els tres del podi, havien sigut seleccionats prèviament pel nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós. Eren aquests: A Pluma i Cruix han aconseguit el 6% dels vots, seguits per Sato y Tanaka (4%), Direkte Boqueria (3%), Cocina Hermanos Torres (2%) i Xavier Pellicer i Pur (1%).

The Alchemix relleva el guanyador del 2017, Casa Leopoldo (Sant Rafael, 24), que al seu torn va succeir en el tron el primer guanyador d’aquesta enquesta digital: La Mundana (Vallespir, 93). De la tradició d’una casa de menjars històrica, que ha renascut de la mà de Romain Fornell Òscar Manresa, a l’avantguarda i la fusió entre la cuina catalana i l’asiàtica i als còctels divertits, originals i agosarats que proposen Ussía i Palacín.

¿Canvi de tendència?

¿Un canvi de tendència entre els comensals barcelonins? Qui sap, tot i que resulta significatiu que en segon lloc hagi quedat una altra proposta atrevida com la de Slow & Low, comandada per Francesc Beltri i un equip de joves talents que s’han forjat en restaurants del nivell de Bodega 1900 Terra, a l’hotel Alàbriga (Sant Feliu de Guíxols).

Josep Barragán i el cuiner Txema Martínez davant d’un porró i algunes viandes a la Bodega Amposta / JOAN CORTADELLAS

Els amants dels plats més tradicionals aplaudiran amb una cassola a cada mà el tercer lloc en aquest rànquing de la ressuscitada Bodega Amposta (Amposta, 1), ara a càrrec de Txema Martínez, exmembre de l’equip d’Inopia, i els germans Barragán.