SABORS 'MÀGICS'

3 'reis' d'Orient

No seria estrany veure Melcior, Gaspar i Baltasar reposant forces en algun d'aquests restaurants després d'haver entregat tots els regals. Menjarien com si fossin a casa (o a palau)

zentauroepp46371939 restaurantes190102112724

zentauroepp46371939 restaurantes190102112724
mazah

/

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Si has preparat les galetetes al costat de l’arbre de Nadal perquè els Reis d’Orient i els seus camells reposin forces a casa després d’haver-te deixat uns regals, corres el risc que no se les mengin perquè vulguin una cosa que els recordi la seva terra natal. Per a això, potser van a algun d’aquests tres restaurants.

1. Mazah

Mazah

Local enorme a la Gran Via de les Corts Catalanes, 618. Tants metres quadrats tenen correspondència a la carta, que té gairebé un centenar de propostes de la gastronomia del Pròxim Orient, i a les instal·lacions, que compten amb una graella de carbó per fer les carns i un forn de gas portat del Líban per coure el pa de pita. Destaquen la taula rodona amb entrants freds (icona de la casa) com ara humus, tabule i mutàbal (pasta a base de puré d’albergínia), i el xauarma de vedella, adobat amb una recepta secreta.


2. Askadinya

Askadinya

De Palestina venen tots els plats d’aquest restaurant del carrer de Verdi, 28. Ambient familiar el que ha creat el seu amo, Nabil Sanallah, nascut a Galilea. A més de l’humus, el falàfel i el xauarma, no s’han de perdonar plats casolans com ara el 'makluba' (arròs, pastanaga, albergínia, coliflor, ceba, xampinyons, ametlles i pinyons, servit amb iogurt). Vegans i vegetarians disfrutaran d’allò més.


3. Karakala

Notícies relacionades

Karakala

La cuina libanesa té un bon representant en aquest establiment del carrer del Torrent de l’Olla, 136, que presumeix de fer un xauarma i un falàfel deliciosos, i d’una carta de vins en què no falten referències de la seva terra per recordar que, fa 3.000 anys, els fenicis ja els exportaven per tot el Mediterrani (arribaven a Cadis) en vaixells de cedre. Precisament, un viatge similar al dels Reis Mags