MAPES AMB GUST

'La carta de vinos, por favor', la volta al món del vi

L'atles d'Adrien Grant Smith Bianchi i Jules Gaubert-Turpin és un deliciós, amè i didàctic viatge pels països productors

libro-de-vinos

libro-de-vinos

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Fullejar 'La carta de vinos, por favor' (Cinco Tintas) és com tornar a aquells anys d’EGB i les classes de Socials, quan consultant un atles es descobria el món sense aixecar-se del pupitre. En el cas d’aquesta obra, es viatja pel planeta a través del paper i els vins: 56 països, 92 mapes i 8.000 anys d’història es concentren en aquesta obra tan deliciosa com una bona copa.

Notícies relacionades

El llibre porta la firma dels francesos Adrien Grant Smith Bianchi i Jules Gaubert-Turpin (el primer, escriu; el segon, dibuixa els mapes). Gràcies a la seva experiència (des de 'Carte des vins de Bordeaux', el 2014, ja han publicat quatre guies en quatre idiomes), el resultat del seu últim treball és un exhaustiu i ameníssim atles que repassa la història del vi (el bressol és a Geòrgia, on encara s’elabora) i cartografia gairebé un centenar de regions vinícoles, a més d’aportar multitud de dades i curiositats (la producció anual en milions de litres, amb Espanya en el podi mundial; la localització de les principals varietats; l’origen de la vinya al Japó...).

Fins i tot per a abstemis

Una fascinant volta al món del vi que embriagarà els amants d’aquesta beguda i, fins i tot, els abstemis. Perquè aquest atles és una autèntica llaminadura. Així que vigila si el compres com a regal per a algú aficionat al tema, perquè és probable que te l’acabis quedant tu.