Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte dEl Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

MAPES AMB GUST

'La carta de vinos, por favor', la volta al món del vi

L'atles d'Adrien Grant Smith Bianchi i Jules Gaubert-Turpin és un deliciós, amè i didàctic viatge pels països productors

Ferran Imedio

'La carta de vinos, por favor', la volta al món del vi

Fullejar 'La carta de vinos, por favor' (Cinco Tintas) és com tornar a aquells anys d’EGB i les classes de Socials, quan consultant un atles es descobria el món sense aixecar-se del pupitre. En el cas d’aquesta obra, es viatja pel planeta a través del paper i els vins: 56 països, 92 mapes i 8.000 anys d’història es concentren en aquesta obra tan deliciosa com una bona copa.

El llibre porta la firma dels francesos Adrien Grant Smith Bianchi i Jules Gaubert-Turpin (el primer, escriu; el segon, dibuixa els mapes). Gràcies a la seva experiència (des de 'Carte des vins de Bordeaux', el 2014, ja han publicat quatre guies en quatre idiomes), el resultat del seu últim treball és un exhaustiu i ameníssim atles que repassa la història del vi (el bressol és a Geòrgia, on encara s’elabora) i cartografia gairebé un centenar de regions vinícoles, a més d’aportar multitud de dades i curiositats (la producció anual en milions de litres, amb Espanya en el podi mundial; la localització de les principals varietats; l’origen de la vinya al Japó...).

Fins i tot per a abstemis

Una fascinant volta al món del vi que embriagarà els amants d’aquesta beguda i, fins i tot, els abstemis. Perquè aquest atles és una autèntica llaminadura. Així que vigila si el compres com a regal per a algú aficionat al tema, perquè és probable que te l’acabis quedant tu.

Temes: Vins