Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte dEl Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

A L'EIXAMPLE

Synatras 'sona' a cuina tranquil·la

Aquest restaurant d'aire informal fuig del xou gastronòmic amb plats de mercat

Ferran Imedio

Synatras 'sona' a cuina tranquil·la

Inigo Somovilla

El restaurant Synatras enganya des del nom mateix. Perquè a la cuina d’aquest establiment de l’Eixample (Aribau, 152) no hi ha espectacle, sinó menjar sobri i ben executat. Però, pel que sembla, a un dels amos del negoci li agrada ‘La Voz’, així que van escollir aquest nom per al local que dirigeix Hedi Jaha, que abans havia estat treballant a Can Jubany, Coure i Suculent.

El currículum de Jaha serveix per imaginar-se com 'sona' Synatras: a cuina de mercat tranquil·la i reconeixible; a plats com les delicades croquetes de pollastre i les totèmiques mandonguilles amb bolets i patates, a més de l’amanida de ventresca de tonyina amb tomàquet i ceba, el salmó a l'estil noruec, que fumen amb anet ells mateixos, el carpaccio de gambes amb algues, salsa de sèsam i soja, el melós de xai...

IÑIGO SOMOVILLA

Tot això, molt en la línia d’alguns dels elements originals de la decoració, com l’enorme vitrina que descansa sobre una de les parets, l’antiquíssima cuina al mig de la sala i la xemeneia, al fons.

MÚSICA EN DIRECTE DIJOUS I DIVENDRES

Però l’interiorisme també té una bona quota de colorit, que pot encaixar més amb la idea del xou que podia proposar Sinatra: les mans aguantant plats que surten de la paret de la terrassa interior a peu de carrer, la barra de cocteleria a l’entrada, els cartells plens de color a la sala... En definitiva, un local informal on treballen els plats amb molta serietat.

Per allò de mantenir cert vincle amb Sinatra, el restaurant allotja, cada dijous i divendres a la nit, actuacions en directe a càrrec d’un duo de saxo i guitarra.

Temes: Gurmetitzats