A L'EIXAMPLE

Synatras 'sona' a cuina tranquil·la

Aquest restaurant d'aire informal fuig del xou gastronòmic amb plats de mercat

synatras

synatras / Inigo Somovilla

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El restaurant Synatras enganya des del nom mateix. Perquè a la cuina d’aquest establiment del’Eixample (Aribau, 152) no hi ha espectacle, sinó menjar sobri i ben executat. Però, pel que sembla, a un dels amos del negoci li agrada ‘La Voz’, així que van escollir aquest nom per al local que dirigeix Hedi Jaha, que abans havia estat treballant a Can Jubany, Coure i Suculent.

El currículum de Jaha serveix per imaginar-se com 'sona' Synatras: a cuina de mercat tranquil·la i reconeixible; a plats com les delicades croquetes de pollastre i les totèmiques mandonguilles amb bolets i patates, a més de l’amanida de ventresca de tonyina amb tomàquet i ceba, el salmó a l'estil noruec, que fumen amb anet ells mateixos, el carpaccio de gambes amb algues, salsa de sèsam i soja, el melós de xai...

IÑIGO SOMOVILLA

Tot això, molt en la línia d’alguns dels elements originals de la decoració, com l’enorme vitrina que descansa sobre una de les parets, l’antiquíssima cuina al mig de la sala i la xemeneia, al fons.

MÚSICA EN DIRECTE DIJOUS I DIVENDRES

Notícies relacionades

Però l’interiorisme també té una bona quota de colorit, que pot encaixar més amb la idea del xou que podia proposar Sinatra: les mans aguantant plats que surten de la paret de la terrassa interior a peu de carrer, la barra de cocteleria a l’entrada, els cartells plens de color a la sala... En definitiva, un local informal on treballen els plats amb molta serietat.

Per allò de mantenir cert vincle amb Sinatra, el restaurant allotja, cada dijous i divendres a la nit, actuacions en directe a càrrec d’un duo de saxo i guitarra.

Temes:

Gurmetitzats