Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte dEl Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

la recepta de la meva vida

Recepta de nyoquis de patata a la mantega de sàlvia amb llimona i parmesà

"Els nyoquis mai es cuinen tot sol. Família o amics es reuneixen per fer-ne i menjar-se'ls", expliquen Martín Marchese i Sebastián Alfonso, xefs de Santa Gula

Martín Marchese y Sebastián Alfonso (Santa Gula)

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

Per als nyoquis

- 500 g de patata Pontiac

- 1 rovell d’ou

- 150 g de farina 00

- 50 g de parmesà ratllat en pols

- Una mica de nou moscada

- Una mica de pebre negre molt

- Sal

Per a la salsa

- 20 fulles de sàlvia fresca

- 100 g de mantega

- La ratlladura d’una llimona

- 100 ml de nata

- Pebre negre

- Formatge parmesà tallat a encenalls al moment


ELABORACIÓ

Per a la massa dels nyoquis

1. Renteu bé les patates i poseu-les amb pell a coure en aigua. Porteu-les a ebullició (amb pell absorbeixen menys aigua).

2. Punxeu-les amb un ganivet o un escuradents per comprovar que estan fetes: han d’estar tendres però no passades de bull.

3. Una vegada cuites, peleu-les en calent amb compte de no cremar-vos i feu un puré com més fi millor (els grumolls als nyoquis no queden bé).

4. Quan el puré sigui tebi, afegiu la farina, el formatge parmesà en pols, la nou moscada, el rovell d’ou, el pebre i la sal.

5. Integreu a mà tots els ingredients fins a formar una massa suau i gens elàstica. Deixeu-la reposar una hora.

6. Estireu-la i feu rotllos fins i llargs.

7. Talleu-la i passeu-la per una taula especial per donar-li forma de nyoquis.

8. Coeu-los immediatament després de preparar-los en aigua bullint amb un 10% de sal. Quan pugen a la superfície és senyal que estan llestos.


ACABAMENT I PRESENTACIÓ

1. Foneu la mantega a foc suau en una olla o paella amb un rajolí d’oli d’oliva i aromatitzeu-la amb les fulles de sàlvia.

2. Afegiu un raig de nata fresca i la ratlladura de la llimona. Rectifiqueu de sal. Agregueu els nyoquis i salteu-los.

3. Emplateu i acabeu amb encenalls de parmesà i pebre negre acabat de moldre.

Temes: Receptes