SABORS RECONEIXIBLES

Casa Ràfols l'encerta

La històrica ferreteria és ara un restaurant amb platillos de cuina casolana admirables

rafols

rafols / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Casa Ràfols va ser una ferreteria durant 102 anys (del 1911 al 2013). Es podrien explicar aquí mil i una històries d’aquell comerç al costat de l’Arc de Triomf que ara és restaurant. Però en aquesta pàgina toca parlar de gastronomia. I de la bona. Perquè aquest establiment l’encerta a través de platillos casolans, reconeixibles, de mercat, en què manen el sabor i la memòria. A la carta, al plat de cullera del dia i en els suggeriments.  

Casa Ràfols

Aquí podràs provar unes croquetes de pernil ibèric cruixents per fora i amb trossos de pernil per dins, amb un punt cremós exacte; unes suaus sardines marinades acompanyades d’escalivada i paté d’olives; uns calamars en tempura farcits amb les potes del cefalòpode triturades i ceba caramel·litzada; un tendríssim llom de vaca vella gallega madurat durant cinc setmanes...

DANNY CAMINAL

Notícies relacionades

Tampoc falta alguna recepta més de moda avui dia, com un equilibrat i gens àcid ‘cebiche’ de llobarro i alvocat amb xili verd i patacons. Tot es fa aquí: marinats, fumats, salses... També les postres, com el boníssim arròs amb llet que el xef, Txemi Andrés, va aprendre de la seva àvia.

SOTERRANI AMB COCTELERIA

El local és enorme i conserva elements de la decoració original. Compta, a més, amb un soterrani que obrirà ben aviat com a cocteleria amb música en directe. Aquest espai va funcionar com a restaurant clandestí als anys 40; una de les moltes històries de Casa Ràfols que et poden explicar mentre menges qualsevol dia de la setmana a qualsevol hora perquè els fogons s’encenen de nou del matí a una de la matinada.

Temes:

Restaurants