Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte dEl Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

SABORS RECONEIXIBLES

Casa Ràfols l'encerta

La històrica ferreteria és ara un restaurant amb platillos de cuina casolana admirables

Ferran Imedio

Casa Ràfols l'encerta

DANNY CAMINAL

Casa Ràfols va ser una ferreteria durant 102 anys (del 1911 al 2013). Es podrien explicar aquí mil i una històries d’aquell comerç al costat de l’Arc de Triomf que ara és restaurant. Però en aquesta pàgina toca parlar de gastronomia. I de la bona. Perquè aquest establiment l’encerta a través de platillos casolans, reconeixibles, de mercat, en què manen el sabor i la memòria. A la carta, al plat de cullera del dia i en els suggeriments.  

Casa Ràfols

Ronda de Sant Pere, 74.
Telèfon: 93.625.82.00
Preu mitjà: 30 €.

Aquí podràs provar unes croquetes de pernil ibèric cruixents per fora i amb trossos de pernil per dins, amb un punt cremós exacte; unes suaus sardines marinades acompanyades d’escalivada i paté d’olives; uns calamars en tempura farcits amb les potes del cefalòpode triturades i ceba caramel·litzada; un tendríssim llom de vaca vella gallega madurat durant cinc setmanes...

DANNY CAMINAL

Tampoc falta alguna recepta més de moda avui dia, com un equilibrat i gens àcid ‘cebiche’ de llobarro i alvocat amb xili verd i patacons. Tot es fa aquí: marinats, fumats, salses... També les postres, com el boníssim arròs amb llet que el xef, Txemi Andrés, va aprendre de la seva àvia.

SOTERRANI AMB COCTELERIA

El local és enorme i conserva elements de la decoració original. Compta, a més, amb un soterrani que obrirà ben aviat com a cocteleria amb música en directe. Aquest espai va funcionar com a restaurant clandestí als anys 40; una de les moltes històries de Casa Ràfols que et poden explicar mentre menges qualsevol dia de la setmana a qualsevol hora perquè els fogons s’encenen de nou del matí a una de la matinada.

Temes: Restaurants