la recepta de la meva vida
Recepta de 'vitello tonnato'
"Tot i que el meu avi no era italià, solia fer aquest plat per Nadal", recorda Guada Reig, xef del Perelló 1898
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 500 g de rodó de vedella
- 2 fulles de llorer
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 100 cl de brandi
- 200 g de tonyina en oli d’oliva
- 4 anxoves
- 25 g de taperots
- 4 rovells durs
- 1 cullerada de vermut negre
- Sal
- Oli d’oliva
ELABORACIÓ
1. Salpebreu la peça de carn. En una olla alta, poseu-hi oli i marqueu-la.
2. Afegiu-hi la pastanaga i la ceba tallada a daus amb les fulles de llorer. Afegiu-hi el brandi.
3. Deixeu reduir el brandi i cobriu-ho amb aigua. Cuineu-ho a foc suau durant una hora.
4. Deixeu-ho refredar amb el seu propi brou. Reserveu-ho.
5. Poseu al vas d’un túrmix o a la Thermomix les anxoves, els taperots, els rovells d’ou, la tonyina escorreguda, el vermut i l’oli d’oliva, i tritureu-ho. Si és necessari alleugerir-ho, afegiu-hi una mica de brou de cocció. Rectifiqueu-ho de sal i pebre.
6. Talleu la carn a talls fins, amb un ganivet o una màquina d’embotits.
Notícies relacionades
PRESENTACIÓ
1. Col·loqueu en un plat la carn en forma de flor, cobriu-la amb la salsa i decoreu-ho amb taperots.
- El laberint català Així estan les enquestes de les eleccions a Catalunya
- CITA AMB LES URNES Així estan les enquestes de les eleccions al País Basc 2020
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Desconeixement Cita ITV: compte al testimoni MIL del cotxe si es va matricular a partir del 2008
- Infal·lible El truc casolà per netejar les portes de fusta que ja està de moda