la recepta de la meva vida

Recepta de 'vitello tonnato'

"Tot i que el meu avi no era italià, solia fer aquest plat per Nadal", recorda Guada Reig, xef del Perelló 1898

perell / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guada Reig (Perelló 1898)

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

- 500 g de rodó de vedella

- 2 fulles de llorer

- 1 ceba

- 1 pastanaga

- 100 cl de brandi

- 200 g de tonyina en oli d’oliva

- 4 anxoves

- 25 g de taperots

- 4 rovells durs

- 1 cullerada de vermut negre

- Sal 

- Oli d’oliva


ELABORACIÓ

1. Salpebreu la peça de carn. En una olla alta, poseu-hi oli i marqueu-la. 

2. Afegiu-hi la pastanaga i la ceba tallada a daus amb les fulles de llorer. Afegiu-hi el brandi.

3. Deixeu reduir el brandi i cobriu-ho amb aigua. Cuineu-ho a foc suau durant una hora.

4. Deixeu-ho refredar amb el seu propi brou. Reserveu-ho.

5. Poseu al vas d’un túrmix o a la Thermomix les anxoves, els taperots, els rovells d’ou, la tonyina escorreguda, el vermut i l’oli d’oliva, i tritureu-ho. Si és necessari alleugerir-ho, afegiu-hi una mica de brou de cocció. Rectifiqueu-ho de sal i pebre.

6. Talleu la carn a talls fins, amb un ganivet o una màquina d’embotits.

 


Notícies relacionades

PRESENTACIÓ

1. Col·loqueu en un plat la carn en forma de flor, cobriu-la amb la salsa i decoreu-ho amb taperots.