COM A LOS ANGELES

El més semblant a un 'food truck' d'un festival.

Aquest restaurant del Raval serveix menjar de carrer del sud de Califòrnia en un ambient molt musical

gringa

gringa / MAITE CRUZ

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Gringa és, potser, el més semblant a un 'food truck' d’un festival de música que et puguis trobar a Barcelona. O almenys, el que més s’acosta a la seva filosofia. Perquè els que estan darrere d’aquest nou projecte són la gent d’Eureka Street Food, una de les camionetes pioneres a la ciutat (habitual en cites com el Primavera Sound), i d’OpenMusic, empresa que fa anys que organitza concerts en llocs tan inopinats com bugaderies, botigues de roba de segona mà i llibreries.

I perquè està just al costat de la sala musical Freedonia i a dos passos de l’Apolo. Així que aquí s’hi pot anar sopar i després a ballar. O al revés. Perquè entre setmana només obre de nit i el cap de setmana, també al migdia, que és quan serveixen el seu ‘brunch’ mentre, és clar, sona la música.

Gringa

Carrer de la Lleialtat, 16. Telèfon: 93.730.56.64. Preu mitjà (sense vi): 15-20 €.

Perquè en aquest local sense ornaments (bé, sí, una màquina d’Arcade) i amb la cuina al centre de la sala, la música és molt important. Per exemple, els dimarts, dia que només serveixen ‘burgers’, hi punxa un ‘dj’. I al fil musical sempre sona hip-hop, underground i sons llatins que tant s’escolten a Los Angeles i que tan bé mariden amb el seumenjar de carrer del sud de Califòrnia. 

ENTREPÀ DE POLLASTRE FREGIT

Notícies relacionades

A la carta destaquen els ‘tacos’ (de ‘carnitas’, de bacallà fregit, de pollastre, vegetals), els ‘jalapeños’ farcits de formatge cheddar, els ‘nachos’, les hamburgueses i, sobretot,un ‘bun’ (pa de brioix artesanal) de pollastre fregit amb ‘coleslaw’ amb llima, cogombrets i salsa de ‘chipotle’ i mel per llepar-se’n els dits.Es pot acompanyar tot amb refrescos, cerveses importades i còctels com ‘michelada’, ‘mojitos’ i margarites (no hi falten tequiles ni mescals). 

 

Temes:

Restaurants