Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

DE LONDRES A BARCELONA

Els 5 restaurants preferits de José Pizarro

El xef extremeny, que triomfa a Londres amb els seus restaurants de cuina espanyola, ha escrit 'Catalunya. Una aventura gastronómica'. Aquest és el seu 'top 5' de BCN

Ferran Imedio

Els 5 restaurants preferits de José Pizarro

El xef extremeny, que triomfa a Londres amb els seus establiments de cuina espanyola creativa (José Tapas Bar, Pizarro Restaurant, José Pizarro i Little José), ha llançat el llibre ‘Catalunya. Una aventura gastronómica’ (Cinco Tintas). Aquests són els seus 5 restaurants preferits de Barcelona


1. LA COVA FUMADA

Més que menjar, són vivències 

“És un estil de restaurant ideal per quedar amb amics (Baluard, 56). Sempre t’ho passes bé i menges bé. Més que menjar, són vivències: l’autèntica bomba de la Barceloneta (jo en faig la versió anomenada ‘Bermondsey bomb’), el pop a la planxa i les gambetes, que et donen una alegria quan les veus i les proves. Molt autèntic".


CARLOS MONTAÑÉS

2. TICKETS

Creativitat fora d’aquest món

“Una mica de bogeria d’Albert Adrià, la creativitat del qual està fora d’aquest món. Sempre hi vaig (Paral·lel, 164) una vegada a l’any i m’ho passo molt bé. Disfruto tota l’experiència: les tapes (les olives, les navalles, el bocata d’ibèric) i la sala dolça (¡la rosa comestible!)”.


RICARD FADRIQUE

3. QUIMET & QUIMET

Emblema de Barcelona

“Un emblema de Barcelona, un local de tota la vida (Poeta Cabanyes, 25). T’has d’estrènyer-te per prendre-hi unes llaunes que flipes. Veus els preus i penses que està boig, però quan proves el que tenen et pots morir de gust. Per exemple, amb la cloïssa blanca”.


4. MAREA ALTA

Les vistes gairebé són secundàries

“Necessito saber qui fa els productes: l’oli, el vinagre, el formatge... I Enrique Valentí, també. Per això el seu menjar és supersincer i honest. En destaco els peixos de roca, les broquetes, les anxoves... ¡Les vistes a Barcelona són secundàries! A l’avinguda de les Drassanes, 6”.


DANNY CAMINAL

5. QUIM DE LA BOQUERIA

Tripa per treure’s el barret

“En Quim és un paio fantàstic i amb molta creativitat. Fa un treball molt bonic i de gran qualitat a la Boqueria (La Rambla, 91). Als cuiners ens agrada que sense sortir del mercat, on són els productes, s’hi mengi tan bé. La seva tripa és per treure’s el barret”.