LA PEÇA MÉS VERSÀTIL

Croissants fins a l'infinit i més enllà d'Albert Roca

El doble guanyador del concurs del millor croissant artesà de mantega d'Espanya, n'enumera mil i una combinacions

roca

roca / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Albert Roca, amo de les pastisseries Sant Croi by Albert Roca (Bassegoda, 56, i Pàdua, 91), ha perdut el compte dels anys que fa que fan croissants. "Més de vint", diu. Suficients per guanyar dues vegades el concurs del millor croissant artesà de mantega d’Espanya (el 2009 i fa unes setmanes) i per fer-ho de mil i una maneres. Perquè si alguna cosa té aquesta peça és una versatilitat "fins a l’infinit i més enllà", diu aquest professional tan apassionat pels croissants que va posar al seu negoci el nom de ‘croissant’ al revés.

"La massa elaborada amb llard de porc s’està deixant de fer. També s’utilitza mantega, el més habitual, i margarines vegetals, ideals per a vegans". Roca només utilitza mantega. Però en qualsevol dels altres dos casos, la polivalència del croissant continua sent increïble.

"És una base sobre la qual pots fer de tot. Admet dolç i salat al seu interior: pernil, xocolata, enciam, melmelada, matcha, formatge, llimona, poma Tatin... Gairebé pots convertir-lo en una pizza amb tomàquet i orenga. I sense omplir-lo també pots donar-li un altre sabor si aromatitzes la mantega".

EL 'CROIRUNNER'

Notícies relacionades

¿I els 'toppings'? "Per sobre pots pintar-lo amb xocolata, posar-li formatge, glacejar-lo amb sucre...". Permet tantes coses que Roca ha creat el 'croirunner', un croissant rodó "com una roda, per això es diu ‘runner’" que s’està posant de moda. És un dels més de 30 que ha creat. El seu preferit és un de Pierre Hermé que va provar a París: farcit de massapà i amb ametlles laminades a sobre.

De croissants, n’hi ha per a tots els gustos. 

Temes:

Gurmet Catalunya