la recepta de la meva vida

Recepta de delícies de lluç amb maioneses cítrica i al curri

"Menjàvem aquest plat a la marisqueria del meu oncle a Sabadell. Hi dono un altre aire amb les patates fregides i les maioneses", diu Lluís Casas, xef de La Daurada i La Marabanda

la-dorada / periodico

1
Es llegeix en minuts
Lluís Casas (La Daurada y La Marabanda)

INGREDIENTS PER A DUES PERSONES (DIFICULTAT BAIXA)

Per a les delícies de verdura

- Dues cues de lluç

- 2 ous

- 100 g de farina de cigrons

- 180 g de patates xip

- 6 ml d’oli d’oliva suau

Per a les maioneses

- 1 ou

- 1 mica de sal

- 1 llima

- 1 culleradeta de curri en pols

- 100 ml d’oli suau


PREPARACIÓ

Per a les delícies de verdura

1. Talleu a daus les cues de lluç. 

2. Bateu els ous en un bol. 

3. En un altre recipient, aboqueu-hi les patates xip i trenqueu-les en trossos petits. 

4. En un tercer bol, afegiu-hi la farina de cigrons. 

5. Passeu el lluç per l’ou, després per la farina i una altra vegada per l’ou. Cobriu el lluç pels trossos de patates xip. 

6. En una paella amb oli suau molt calent, fregiu-hi els daus fins que tots els extrems tinguin un color daurat. Reserveu-ho.

Per a les maioneses

1. Per a la base de la maionesa, barregeu l’oli, l’ou i la sal per passar-los per la barnilla.

2. Amb una barnilla a velocitat mínima i sense moure-la, barregeu tots els ingredients i pugeu-la alhora que hi vesseu un fil constant d’oli. Aneu-ho repetint fins a aconseguir una maionesa espessa. 

3. Reserveu tres cullerades soperes per a la maionesa cítrica i tres més per a la maionesa al curri.

4. Per a la maionesa cítrica, ratlleu mitja llima i afegiu la ratlladura a la maionesa resultant. Passeu-la de nou per la barnilla. 

5. Per a la maionesa al curri, afegiu-hi una culleradeta amb curri en pols i repetiu-ho, passant tots els ingredients per la barnilla.

PRESENTACIÓ

Notícies relacionades

1. Emplateu-ho al gust. Es pot donar diferents formes a la maionesa, com ara botons i llàgrimes.