sabor de mar

Les 5 millors barres d'ostres de Barcelona

Fishhh to Go i BOB Oyster Bcn s'han afegit en els últims mesos a la refrescant oferta d'aquests mol·luscos a la ciutat

ostras

ostras

3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Barcelona no és París, i per això a la capital catalana no hi ha tanta oferta de bars d’ostres com a la francesa. No obstant, l’obertura de dos locals especialitzats en els últims mesos, Fishhh to Go i Bob Oyster Bcn, han animat el panorama. A més d’aquestes novetats, hi ha tres establiments més on sentiràs el mar a la boca.


Fishhh to Go, a mig camí entre peixateria, barra d’ostres i marisqueria en format mini.

1. FISHHH TO GO

Petit, petit. Tan petit és aquest local del carrer de Modolell, 2 que hi ha més ostres al seu catàleg (10) que cadires on poder seure per menjar (6). I encara hi ha lloc per al caviar, el salmó marinat i el cranc reial. Per beure, cava, xampany i vi blanc, en molts casos ecològics. Tant t’ho pots menjar tot allà com comprar-ho com si fos una peixateria i emportar-t’ho a casa. L’establiment, inaugurat abans de l’estiu, s’inspira en l’Oyster Union House de Boston, el primer bar d’ostres dels Estats Units, on a la costa est hi ha molta tradició d’aquest tipus de negoci i fins i tot preparen bocates i còctels amb el mol·lusc.  


BOB Oyster Bcn és un dels últims a arribar a la ciutat. CESC GARSOT

2. BOB OYSTER BCN

Thierry Guillemet té un peu a França, que visita sovint per escollir les ostres que crien els millors especialistes, i un altre a l’Eixample, on les serveix. A BOB Oyster Bcn (París, 190) pots provar la Fine de Claire, la Spéciale de Claire (de la zona de Marennes-Oléron) i la Spéciale Utah Beach (Normandia). BOB no és un nom de persona, sinó les inicials de Barra d’Ostres de Barcelona. Guillemet domina el tema ostres perquè feia més de 20 anys que es dedicava a la importació i venda d’aquesta perla gastronòmica i el 2005 va obrir el seu primer bar d’ostres, a Sarrià. Si tens gana d’alguna cosa més, la carta es completa amb fumats Carpier, conserves, adobats marins, ous de peix, salaons i formatges artesans de proximitat. Pots tastar-los a la barra, a les taules o a casa teva, ja que tenen servei de 'take away'.


Obrint ostres a Gouthier, pioner a Barcelona. RICARD CUGAT

3. GOUTHIER

Un clàssic barceloní. Un pioner que va aterrar a Sarrià (Mañé i Flaquer, 8) el 2005. Si hi ha certa cultura de l’ostra a la ciutat, bona part de culpa la tenen ells, que també serveixen altres restaurants. Allà, hi aprendràs que no té el mateix gust una de Normandia que una del delta de l’Ebre, ni una de la Bretanya que una d’Irlanda. I descobriràs diverses maneres de disfrutar-les (¡no sempre te les has de cruspir al natural!): en format cebiche, marinades i fins i tot braves (sí, també amb patates)... I si vols, te les porten a casa.


Jérôme Etchalus, responsable de Joël’s Oyster Bar. LUAY ALBASHA

4. JOËL’S OYSTER BAR

Notícies relacionades

A la plaça de Sant Josep, 13, al mercat de la Boqueria, trobaràs Joël’s Oyster Bar. També les serveixen a domicili. I si vols alguna cosa més: marisc servit en fred (llamàntol, llagostins i cranc reial), peixos crus marinats (tàrtar i cebiche) i caviar.


La parada de Huîtres Amélie a El Corte Inglés de la Diagonal. JOAN PUIG

5. HUÎTRES AMÉLIE

Al racó que té Huîtres Amélie a El Corte Inglés de la Diagonal sempre hi ha una mica de xou (per alguna cosa es diu Amélie Experience): vaporitzadors antics, d’aquests que semblen de perfum, per aromatitzar amb sake, vodka, ginebra o whisky, una esfera amb fum de fusta de castanyer i una ostra a dins impregnant-se’n... I també ostres al natural, només faltaria, a més de plats senzills i freds, com ara tàrtar de ventresca de tonyina amb maionesa de wasabi i poma o ‘montadito’ de salmó fumat amb mel de trufa i pa de pasta de full. A la Boqueria hi tenen un altre parada, on són més seriosos: ostres per degustar in situ o per emportar.