El Pròxim Orient, més a prop
Mazah, Líban en gran
El flamant restaurant ofereix una carta de 96 plats en un enorme local de la Gran Via
mazah
La cuina del Pròxim Orient pot ser 'mainstream’, com ho és la italiana, per exemple. La comparació no és gratuïta a l’hora d’escriure aquestes línies. Vegem-ho: acaba d’obrir el restaurant libanès Mazah, que ocupa l’enorme local que havia deixat una pizzeria a la Gran Via de les Corts Catalanes, en ple centre de Barcelona. En aquest espai gairebé tan gran com Beirut, hi ha dues sales i una cuina a la vista amb una graella de carbó on fan les carns i un forn de gas portat del Líban on couen el pa de pita.
Tot a Mazah és gran. I la carta no queda curta, ja que ofereix 96 plats de la gastronomia del Líban. Moltes verdures, moltes hortalisses, molts cereals, molta fruita, molts llegums... També carns i peixos. Hi ajuda la tauleta digital amb les fotos de cada plat i l’explicació corresponent. Per fer-te’n una idea: aquí hi ha humus, només faltaria, però no d’un tipus, sinó de cinc, fins i tot un amb pesto.
Mazah
Gran Via de les Corts Catalanes, 618. Telèfon: 93.013.03.11. Preu mitjà (sense vi): 40 €.
Són receptes tradicionals elaborades pel xef Khaled Kheir i ben presentades. El millor exemple és la taula rodona i daurada, molt àrab, amb tota mena d’entrants freds, com l’esmentat humus, el mutàbal (pasta feta a base de puré d’albergínia), el tabule (amanida amb blat búrgul, julivert, tomàquet, enciam i herbes aromàtiques preparada amb suc de llimona) i el fatuix (amanida feta amb diverses hortalisses i pa de pita tallat a tires i fregit o rostit). D’allò més fotogènica, tant pels colors com per la disposició a la taula.
Les carns passen per les brases. Destacable el xauarma de vedella, que ha sigut adobat prèviament amb una recepta secreta que només coneix el xef (ni tan sols els seus ajudants saben quina és) i que s’acompanya amb un allioli especiat amb sumac, una espècia acidulant.
¿Per beure? Això és el Líban, així que si vols un vi només t’oferiran els del país, l’únic de la zona que els produeix.
-
- Salut pública Els metges avisen de l’expansió de la tinya entre els joves
- Al metatars Què és el neuroma de Morton, la malaltia que pateix Letizia: símptomes i causes
- MEDI AMBIENT La Guàrdia Civil ratifica que les dades de la incineradora del Besòs són "incoherents"
- Perfil Yin Tongyue: L’empresari que va confiar en Barcelona per entrar a Europa
- Viatge al passat iber
- FIRA Berga treu les tendències de moda al carrer demà
- patrimoni Un mirador privilegiat de Manresa amb història
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- agenda de BARCELONA Roses i literatura per a un gran Sant Jordi