El Pròxim Orient, més a prop

Mazah, Líban en gran

El flamant restaurant ofereix una carta de 96 plats en un enorme local de la Gran Via

mazah

mazah

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La cuina del Pròxim Orient pot ser 'mainstream’, com ho és la italiana, per exemple. La comparació no és gratuïta a l’hora d’escriure aquestes línies. Vegem-ho: acaba d’obrir el restaurant libanès Mazah, que ocupa l’enorme local que havia deixat una pizzeria a la Gran Via de les Corts Catalanes, en ple centre de Barcelona. En aquest espai gairebé tan gran com Beirut, hi ha dues sales i una cuina a la vista amb una graella de carbó on fan les carns i un forn de gas portat del Líban on couen el pa de pita.

Tot a Mazah és gran. I la carta no queda curta, ja que ofereix 96 plats de la gastronomia del Líban. Moltes verdures, moltes hortalisses, molts cereals, molta fruita, molts llegums... També carns i peixos. Hi ajuda la tauleta digital amb les fotos de cada plat i l’explicació corresponent. Per fer-te’n una idea: aquí hi ha humus, només faltaria, però no d’un tipus, sinó de cinc, fins i tot un amb pesto.

Mazah

Gran Via de les Corts Catalanes, 618. Telèfon: 93.013.03.11. Preu mitjà (sense vi): 40 €.

Són receptes tradicionals elaborades pel xef Khaled Kheir i ben presentades. El millor exemple és la taula rodona i daurada, molt àrab, amb tota mena d’entrants freds, com l’esmentat humus, el mutàbal (pasta feta a base de puré d’albergínia), el tabule (amanida amb blat búrgul, julivert, tomàquet, enciam i herbes aromàtiques preparada amb suc de llimona) i el fatuix (amanida feta amb diverses hortalisses i pa de pita tallat a tires i fregit o rostit). D’allò més fotogènica, tant pels colors com per la disposició a la taula.

Les carns passen per les brases. Destacable el xauarma de vedella, que ha sigut adobat prèviament amb una recepta secreta que només coneix el xef (ni tan sols els seus ajudants saben quina és) i que s’acompanya amb un allioli especiat amb sumac, una espècia acidulant.

Notícies relacionades

¿Per beure? Això és el Líban, així que si vols un vi només t’oferiran els del país, l’únic de la zona que els produeix.

 

Temes:

Restaurants