mos amb art

Una visita gurmet a la Casa Vicens

El restaurant Hofmann, amb una estrella Michelin, organitza sopars i tastos al bonic edifici modernista de Gràcia que va aixecar Gaudí a finals del segle XIX

ONBARCELONA HOFFMAN EN CASA VICENS FOTO JOAN PUJOL-CREUS

ONBARCELONA HOFFMAN EN CASA VICENS FOTO JOAN PUJOL-CREUS / Joan Pujol-Creus

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Potser la Casa Vicens no figura entre els edificis més populars de Barcelona, i això que va ser la primera gran obra de Gaudí. La va construir entre 1883 i 1885 per encàrrec del corredor de canvi i borsa Manel Vicens Montaner. Però és un autèntic caramel. Tant per la seva bellesa i rellevància arquitectònica (va ser la primera obra mestra del geni reusenc) com, des de fa uns dies, per la proposta gastronòmica que s’ofereix en les visites: recórrer els racons d’aquest bonic immoble del carrer de les Carolines, 20-26, mentre vas tastant vins i menjant tapetes de Hofmann. Al setembre també podràs tastar bombons a cegues mentre un guia t’explica els secrets de l’edifici... i de la xocolata. Una proposta llaminera.

No acaba aquí la iniciativa que han ideat MoraBanc, actual propietària d’aquesta joia, i Hofmann, convençuts que la història d’aquesta obra modernista entra millor amb el paladar satisfet (atenció a l’exposició permanent a la segona planta, on el visitant pot conèixer més detalls de la Casa Vicens en el seu context social, cultural i artístic).

Des del mes de març, el grup gastronòmic que va crear la desapareguda Mey Hofmann i que ara dirigeix la seva filla Silvia (l’escola, la pastisseria i restaurants diversos) s’encarrega de la cafeteria de Casa Vicens, ubicada al jardí del que va ser una casa d’estiu. Un bonic entorn per disfrutar de plats senzills i despreocupats com ara amanides, bocates i brioixeria. 

SOPARS EN GRUP

I si algú és molt fan del restaurant Hofmann, amb una estrella Michelinrestaurant Hofmann (o de l’alta gastronomia), i d’aquest edifici de Gràcia (o del modernisme), pot organitzar un esdeveniment amb el seu càtering o, encara millor, llogar l’espai per sopar en grup plats de la carta de temporada de l’establiment guardonat per la guia francesa. El menú actual inclou ‘ajoblanco’ de meló, verat marinat i espuma d’ametlla; peix de llotja, espinacs, cremós de patata i contrast de taronja i sèsam; llom baix de rossa gallega, salsa de frincadó, ragoût de bolets i nyoquis, i, per postres, Cactus (crema de llimona, mousse de tequila i xocolata).

Notícies relacionades

Mos amb gust d’art i història amb què Gaudí també salivaria.

 

Temes:

Gurmet