Cita escumosa

Canyes al costat del mar a la Fira de Cerveses del Poblenou

Gairebé 50 cerveseries artesanes d'11 països es reuneixen entre divendres 6 de juliol i diumenge 8, a dos passos de la platja del Bogatell

zentauroepp44015489 onbarcelona  feria de la cerveza de poble nou180629170555

zentauroepp44015489 onbarcelona feria de la cerveza de poble nou180629170555

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Més que una fira, serà un bany de cervesa al costat del mar. De la bona, de l’artesana. Perquè entre divendres dia 6 i diumenge 8, gairebé 50 cerveseries d’11 països (Espanya, EUA, Itàlia, Bèlgica, Anglaterra, Polònia, França, Alemanya, Rússia, Estònia i Letònia) obriran l’aixeta en la setena edició de la Fira de Cerveses del Poblenou. També serà un bany de gent perquè les xifres de l’any passat són descomunals: uns 30.000 visitants i més de 13.000 litres consumits.

Que el nom de la trobada inclogui el barri que l’acull (al parc del Poblenou, a 100 metres de la platja del Bogatell) és gairebé una anècdota perquè es tracta de la fira de birres artesanes més gran d’Espanya i una de les més importants d’Europa (el Mikkeller Beer Festival de Copenhaguen, que se celebra al maig, és el número u). 

Allà hi hauran més de 200 cerveses de les tres grans famílies. Les de baixa fermentació, com les 'lager', solen ser suaus, poc amargues, amb records a cereals i menys graduació alcohòlica, semblants a les que es venen als supermercats. Són rosses o torrades, tot i que n’hi ha alguna com la 'doppel bock', que és gairebé negra pel tipus de malt amb què s’elabora.

Ambient de l’edició de l’any passat, que va atraure unes 30.000 persones.

Les d’alta fermentació amb prou feines s’assemblen entre elles; les 'IPA' són amargues, rosses o torrades (n’hi ha alguna de negra), d’entre 6 i 7 graus i amb bastant cos; les 'imperial stout' resulten més licoroses i alcohòliques, amb més cos, i algunes han passat per bota, com les 'barley wine', que poden assolir els 15 graus. I les de fermentació espontània són lleugeres, d’uns 5 graus, àcides i de vegades porten fruites (cirera, gerd, maduixa, préssec...). Són les més especials i difícils de trobar; entre les quals, les 'lambic', elaborades a Bèlgica, són les més preuades. 

AMB PURÉ DE MANGO

Totes aquestes varietats estaran a la fira del Poblenou. Aquest any, a més, hi ha un espai de maridatge, una zona de tastos "cara a cara" (així figura al programa), un pavelló per a cinc cerveseries russes i un estand de la Berlin Beer Week, que aportarà les novetats que estan triomfant a Alemanya (a finals de juliol, representants de La Fira faran el viatge de tornada a l’esdeveniment berlinès per portar cerveses catalanes). 

Fira de Cerveses del Poblenou

Del 6 al 8 de juliolParc del Poblenou Divendres, dia 6: de 16.00 a 1.00 horesDissabte, dia 7: de 12.00 a 1.00 horesDiumenge, dia 8: de 12.00 a 21.00 horesEntrada lliure

Notícies relacionades

Entre glop i glop, diumenge s’entregaran els premis del Campionat Nacional de Cerveses, en el qual han participat gairebé 300 creacions de 50 elaboradors. Basqueland Brewing Project, guanyador del concurs de l’any passat, ha elaborat una 'IPA' amb puré de mango que només es podrà tastar a La Fira. 

No hi faltarà la música (Miguelito Superstar, de la Fundación Tony Manero, ha programat sessions de 'dj' en qui ell també punxarà) ni tampoc el menjar de carrer, que arribarà a bord de 15 'food trucks'. 

Temes:

Begudes