pàgines amb gust

10 llibres per salivar per Sant Jordi

Se't farà la boca aigua amb qualsevol d'aquests 10 llibres gastronòmics per regalar(te) per Sant Jordi

zentauroepp42895788 combo180412194201

zentauroepp42895788 combo180412194201

3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

S’acosta Sant Jordi, i això vol dir que et queda poc temps per trobar un llibre per regalar o regalar-te. ¿Ha de tornar a ser un ‘best-seller’? ¿Per què no proves amb alguna obra gastronòmica? 

Et prometem que se’t farà la boca aigua amb qualsevol volum d’aquesta selecció.


1. REINVENTANDO LA PASTA 

De William Ledeuil

Librooks

224 pàgines

33,25 €

En aquesta obra, William Ledeuil, xef del restaurant parisenc Ze Kitchen Galerie (una estrella Michelin), proposa més de 80 receptes de pasta elaborada amb tot tipus de farines. No només això, també presenta ingredients i preparacions a base d’herbes, formatges i salses per realçar el resultat final.

 


2. RECETAS Y PRINCIPIOS DE LA COCINA VEGETARIANA

De Teresa Carles Ediciones B 

224 pàgines

24,90 €

Teresa Carles fa més de 40 anys que exerceix de xef vegetariana, primer a Paradís (Lleida) i després en res­taurants de Barcelona com Teresa Carles i Flax&Kale. Ara comparteix el seu coneixement verd en aquesta obra, on reuneix 100 receptes de cuina vegetariana casolana (aperitius, sopes, amanides, plats principals, arrossos, postres i fins i tot begudes).

 


3. DE L'ALTA CUINA A CASA

De David Andrés Planeta

224 pàgines 

20,90 €

David Andrés no tenia ni idea de cuina quan va demanar feina a l’Àbac. I hi segueix treballant als 30 anys: és el cap de cuina, ha sigut elegit millor xef jove d’Espanya els últims tres anys i dirigeix el propi restaurant, Somiatruites (Igualada). Ara publica aquesta obra que trasllada la filosofia d’un restaurant top a la cuina casolana.

 


4. LA CUINA SOSTENIBLE

D'Ada Parellada

Cúpula

224 pàgines

21,5 €

La cuinera Ada Parellada (Semproniana) sempre ha sigut una fervent militant contra el malbaratament alimentari. I ho torna a demostrar en aquest llibre, que aporta idees i trucs per millorar la gestió culinària diària menjant millor, més sa, més variat, més bo i més ­divertit.

 


5. DISEÑOS Y ESBOZOS PARA EL BULLI

De Luki Huber

Planeta Gastro

320 pàgines

26,5 €

El dissenyador industrial Luki Huber reuneix dibuixos, anotacions, esbossos i imatges dels artefactes que va idear durant els cinc anys que va treballar a temps complet a El Bulli perquè Ferran Adrià i el seu equip preparessin, cuinessin o servissin les seves creacions.

 


6. ENTRE BRASAS

De Juan Manuel Benayas 

Planeta Gastro

224 pàgines 

27,95 €

El mestre Juan Manuel Benayas, assessor de grans cuiners i restaurants en matèria de brases, desplega el seu coneixement en aquest llibre amb tècniques, consells i receptes per dominar i treure partit del foc.

 


7. PAN DE PUEBLO

De Yban Yarza 

Grijalbo

272 pàgines

22,90 €

Iban Yarza, expertíssim en pans, ha recorregut 25.000 quilòmetres amunt i avall per elaborar aquest mapa ­sobre el pa tradicional d’Espanya. 

Un ­tresor que ­documenta amb més de 1.000 fotogra­fies i descripcions de més de 350 varietats de pa.

 


8. TICKETS EVOLUTION

D'Albert Adrià 

RBA

272 pàgines

35 €

Tickets, diu molta gent, és més 

que un restaurant. En aquest lloc on passen coses (aquest tòpic tan estès en altres establiments aquí és verdader), Albert Adrià ha anat evolucionant una cuina a partir de les tapes des que va obrir el 2011. Aquest llibre recull més de 90 creacions.

 


9. TEMPLOS DEL PRODUCTO

De Borja Beneyto i Carlos Mateos

Planeta Gastro

336 pàgines 

41,95 €

Intens i extens recorregut d’un any i mig dels gastrònoms Borja Beneyto i Carlos Mateos, amb el fotògraf Joan Pujol-Creus, pels restaurants de culte espanyols a la recerca del producte amb el qual han aconseguit la glòria: el turbot d’Elkano, la cranca de D’Berto, la gamba vermella d’El Faralló, la tonyina d’almadrava d’El Campero, la becada de Ca l’Enric, les angules d’Etxebarri…

 


10. BRUTAL. LES RECEPTES DE MARC RIBAS

De Marc Ribas

Cossetània

160 pàgines

18,90 €

Notícies relacionades

Marc Ribas sempre acaba cada programa Cuines menjant-se un bocí del seu plat i remugant amb la boca plena allò de «¡mmm, brutal!». Ara dona l’oportunitat als lectors amb aquest llibre de 64 receptes que s’elaboren amb productes de mercat, gens complicades i molt assequibles.