dos bessons al quadrat

Així serà el nou restaurant dels germans Torres

El restaurant Cocina Hermanos Torres ocuparà un antic taller de cotxes de 800 metres quadrats a les Corts

torres

torres / CARLOS MONTANYES

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El somni que han tingut durant tota la seva vida està a punt de fer-se realitat. A finals de maig, els germans Torres obriran Cocina Hermanos Torres (Taquígraf Serra, 20), potser el restaurant més ambiciós que obrirà aquest any a Barcelona. Perquè és un gegant de 800 metres quadrats i perquè neix amb unes pretensions gastronòmiques il·limitades. «Volem aconseguir aquí les tres estrelles», anuncia Sergio Torres. Avisats estan els gurmets.

Però s’ha d’anar pas a pas. Encara no han obert l’establiment, que al seu dia va ser un taller de cotxes i una empresa de produccions audiovisuals. Ara serà un restaurant que comptarà amb una barra a l’entrada on poder menjar de manera informal, un celler envidriat amb un raconet per fer tastos de vins, una sala per a 60 comensals que estarà presidida per tres pianos (illes on els xefs aniran preparant els plats), un saló privat ¡amb xemeneia!, una aula de cuina, una pastisseria, un espai per a R+D, sales envidriades per a la preparació dels ingredients abans de cuinar-los (netejar, tallar...). 

Simulació per ordinador de la sala amb les tres illes de cuina del futur restaurant Cocina Hermanos Torres. OAB

En definitiva, «un pepino», segons Javier Torres. O «una bomba», en paraules del seu germà. Les dues expressions, probablement, es queden curtes sobre la seva futura «casa mare». «Estem molt il·lusionats i creiem que és el moment idoni perquè estem en el nostre millor moment personal i professional. 

És ara o mai, encara que a vegades sentim algun calfred i ens preguntem si som uns inconscients», expliquen els xefs del programa Torres en la cocina (TVE-1). I és normal que així ho sentin perquè han invertit uns dos milions d’euros ells solets en aquest projecte, el primer que posseeixen al 100% i al qual han donat forma amb l’ajuda dels arquitectes Carlos i Borja Ferrater, d’OAB, el despatx Sánchez Guisado i l’il·luminador Pete Sans

La idea era fer «una cuina amb restaurant, i no un restaurant amb cuina». Una mica com passava a casa de la seva àvia; allà menjaven al voltant dels fogons. La façana promet ser espectacular: pintada per Regina Saura, anirà canviant de color en cada estació de l’any gràcies a uns filtres. L’oferta gastronòmica millorarà i ampliarà, si és possible, la línia que han desenvolupat en l’aclamat restaurant Dos Cielos, amb dues estrelles Michelin. «De fet, aquest restaurant neix fa dos anys, quan vam fer una carta i ens vam adonar que no podíem desenvolupar-la a Dos Cielos perquè ens faltava espai, infraestructures; no podíem créixer allà i vam decidir que s’havia de volar per descobrir tot el nostre potencial», recorda Sergio.

«TOC PERSONAL»

Notícies relacionades

Cada partida (carns, peixos, verdures...) es desenvoluparà de manera independent per descobrir totes les seves possibilitats  i els Torres trauran partit a les troballes a través del seu menú degustació i de la seva carta. La filosofia no canviarà: «Productàs, cuina de sabor i el nostre toc personal». Ja es pot reservar taula a www.cocinahermanostorres.com.

Els projectes dels Torres no acaben al restaurant del barri de les Corts. A l’estiu també tenen previst obrir un parell d’espais gastronòmics a l’aeroport del Prat. «Serà una proposta més senzilla, però amb molta qualitat i molt divertida», promet Javier. És cert, els bessons han decidit volar alt.