GAS A FONS A BARCELONA

Nandu Jubany accelera per obrir el restaurant Somni

Va tenir clar el nom al tornar del Dakar i també que servirà una "cuina directa i despullada"

fcasals41761284 reportaje dakar 2018  nandu jubany  foto  duda bairros180216124927

fcasals41761284 reportaje dakar 2018 nandu jubany foto duda bairros180216124927

1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de sobreviure al Dakar, Nandu Jubany afronta una operació de menys risc físic (però no econòmic) i a la qual està més acostumat: posar en marxa un nou restaurant a Barcelona, el número 13 (o 12 + 1 en l’argot motorístic) de la seva carrera. L’anomenarà Somni i, si Sant Paleta compleix, estarà a punt al maig.

    

Nandu, el somiador: «Quan vaig acabar el Dakar vaig fer un vídeo en què parlava de somnis. De somnis que acaben passant. ¡Si els persegueixes, a vegades es compleixen! A l’aeroport, els meus fills em van rebre amb pancartes: ‘El caçador de somnis’». El caçador de somnis. El caçador de restaurants. Que ningú badalli o s’adormi, que al·lucinin els clients. «Això va de somnis, de grans somnis».

    

Veí de Petit Comitè, sota control de Nandu, Somni serà el vuitè establiment del passatge de la Concepció per menjar o beure, fet que dona al tram categoria gastro. Dos mons: el restaurant a dalt i, a sota, un espai que alternarà servei de banquets amb cocteleria. Entregar-se a les copes abans o després d’omplir l’estómac acabarà sent un hàbit a la ciutat: els dissenyadors han deixat pas als bàrmans. Perdó: als bartenders.

    

Nandu canvia de marxa: «Cuina directa, despullada. Ingredients a la brasa, planxa, bullits, a la sal, crus, saltats...». Netedat, claredat, brutalitat, «la mínima manipulació possible». El producte amb el mínim maquillatge, condiments que acompanyin i no dissimulin.

Notícies relacionades

    

Grans captures o llegums quotidians, llagosta fregida i «mongetes acabades de sortir de l’olla amb oli», carxofes i torrada amb trufa, ous i angules. «De 30 o 40 euros al que vulgui gastar el client. Si demana llagosta reial, hi haurà llagosta reial». Al capdavant, un home de confiança i amb maletes, que va estar als restaurants d’Andorra i Singapur: Maties Coll.  Dissenyat per l’estudi La Granja, ha comprat una Bonnet Maestro («sempre la vaig voler tenir»), una cuina per guanyar les carreres futures. Nandu, accelerat, dona gas a fons.