la recepta de la meva vida

Ensaladilla russa de Joan Martínez

«És un record gastronòmic de La Sirena (Roses), on Albert Adrià i jo demanàvem ensaladilla russa i calamars cada diumenge».

1
Es llegeix en minuts
Joan Martínez (Lolita Tapería)

INGREDIENTS

- 250 g de patata vermella (Red Pontiac)

- 75 g de ventresca de bonítol

- 25 g de pebrots del piquillo

- 30 g d’olives farcides

- 285 g de maionesa (Musa)


PREPARACIÓ

El dia anterior:

1. En una olla amb aigua freda, bullim les patates durant 40 minuts.

2. Un cop bullides, les escorrem, les emboliquem en paper d’alumini i les reservem 24 hores a temperatura ambient. Així aconseguim que la seva textura sigui mantegosa.

El mateix dia:

1. Pelem i tallem les patates finament i les reservem en un bol.

2. Esmicolem la ventresca de bonítol i la reservem.

3. Tallem els pebrots del piquillo en tires fines.

4. Tallem les olives a quarts.

Notícies relacionades

5. En un bol, salpebrem les patates i hi afegim el bonítol, els piquillos i les olives. A continuació, hi afegim la maionesa i ho remenem fins que tots els ingredients quedin ben integrats.

6. La servim en un platet ovalat acompanyat de bastonets de pa... ¡i a disfrutar!