MENJANT A PEU DE CARRER

Tres cites imprescindibles de 'street food' a Barcelona

BCN ofereix diversió als gurmets amb mercats de 'street food' com l'Eat Street, el Palo Alto i l'All Those Food Market

eat-street

eat-street

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El concepte mercat ambulant s’ha estirat més que un fil de formatge fos, i el que abans s’associava a uns encants d’antiguitats i objectes i roba de segona mà és ara un punt de trobada força cool on sona la música, joves artesans venen la seva creativitat i les parades de menjar gurmet provoquen cues de gent. Fins al punt que alguns d’aquests mercats són, abans que res, 'foodies'. Demà se celebra l’Eat Street, però cada primer cap de setmana de mes el Palo Alto Market té un suculent espai per als restauradors de la ciutat i l’All Those Food Market s’instal·la tres vegades a l’any (primavera, tardor i Nadal) en llocs emblemàtics per donar visibilitat a artesans gastronòmics.

Una imatge d'una edició anterior de Palo Alto. RICARD FADRIQUE

El més imminent és l’Eat Street, que se celebra cada segon dissabte de mes a la Nau Bostik (Ferran Turné, 11). Des de l’abril del 2014, aquesta cita de «'street food' innovador a preus populars» que pretén convertir l’acte gastronòmic en una festa, diuen els seus organitzadors, compta amb xefs que, en aquesta ocasió, oferiran menjar amb l’enginyós lema 'What de Foc!?'. Sí, les brases seran les protagonistes, ja sigui a través de forns de llenya, paelleres sobre flames, graelles... D’aquí en sortiran carns, peixos i verdures, hamburgueses vegetarianes i altres opcions verdes com calçots i carxofes. 

AST DE POP I GAMBA A LA BRASA

El plat estrella serà l’ast de pop i gamba vermella a la brasa en una cassoleta amb suquet thai a base de caldo de gamba i sofregit casolà. L’elaborarà el Casa Xica, present a l’Eat Street, juntament amb l’especialista escocès en salsitxes Colin Clark, els peruans Warike, els vegetarians Quinoa, els experts en fruites i verdures del Maresmebio, els pans artesans d’El Forn Antic, la camioneta sense fronteres del Jaaims, la cuina de mercat del Rioba, la furgoneta californiana Eureka i el menjar caribeny dels britànics BoxFoodUK. Hi haurà cerveses convencionals i artesanes, vins i sucs naturals ecològics, entre altres.

L'ambient d'All Those Food Market.

La proposta anirà més enllà amb tallers i jazz & swing en directe. La jornada s’allargarà de 12.00 a 23.00 hores. L’entrada és gratuïta (accepten gossos) i el plat més car costa sis euros. El 10 de març, nova entrega, aquesta vegada dedicada al món de la pasta, italiana i mundial ('noodles', 'udon', 'gyozes', 'dumplings'...).

PALO ALTO I ALL THOSE FOOD MARKET

Notícies relacionades

El Palo Alto Market ja prepara la pròxima edició per al 3 i 4 de març amb el lema 'Power of woman', que destacarà el talent femení. Hi haurà carns argentines (Dos Boludos), menjar asiàtic (Mizuna), ous estrellats (Dalys), pop (Pulponeta), entrepans (Street Rols, La Porca i Kaixito Street Food)...

La setena edició de l’All Those Food Market arribarà el 21 i 22 d’abril al Teatre Nacional de Catalunya amb un especial sobre Sant Jordi, amb publicacions gastronòmiques i flors. A més, albergarà la celebració del primer festival del formatge de Barcelona, que reunirà els formatgers més destacats d’Espanya. Per arrodonir l’oferta, hi haurà tallers per a adults i famílies, i música que amenitzarà les dues jornades.