la recepta de la meva vida

Recepta de 'baghrir' de Youssef El Mazari

«És un clàssic que preparaven les àvies (llavors les feien sobre fang calent). Em recorda el lloc d'on vinc: el Marroc»

Així fan la recepta de ’baghrir’ al restaurant Zinbar. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Youssef Elmazari (Zinbar)

INGREDIENTS PER A LA CREP

- 300 g d’aigua tèbia

- 300 g sèmola de blat

- 8 g de sal

- 10 g de llevat químic (Royal)

- 6 g de llevat fresc de forner

- 1 ou

PREPARACIÓ PER A LA CREP

1.     En un recipient de la batedora hi posem  tots els ingredients i ho batem fins a obtenir-ne una textura homogènia. 

2.     Ho deixem fermentar durant 45 minuts a temperatura ambient (18-20 graus).

3.     Passat aquest temps, escalfem una paella antiadherent i amb l’ajuda d’un cullerot hi anem afegint la barreja seguint la tècnica de la crep. Ha de quedar blanca i no donar-li la volta.

4.     Una vegada cuites les hem de tapar amb un drap per conservar-les millor. 

INGREDIENTS PER A LA SALSA

- 30 g de mantega

- Ratlladura d’una llimona

- Ratlladura d’una taronja

- 1 cullerada de mel

ELABORACIÓ

1.     Ho barregem tot, ho escalfem fins a fondre la mantega i ho reservem.

2.     Escalfem una quantitat de la salsa i la utilitzem per escalfar la crep.

Notícies relacionades

FINALITZACIÓ I PRESENTACIÓ

Hi afegim un gelat de mel i acompanyem aquestes postres amb un te verd a la menta.