plats 'salvatges'

Els millors restaurants de caça de Barcelona

Sortim a buscar i capturar els restaurants que treballen més bé les peces de ploma i pèl

Els millors restaurants de caça de Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

En època de caça, anem a buscar i capturar els restaurants que treballen millor les peces de ploma i pèl. Per fer-ho, comptem amb l’ajuda de tres homes amb olfacte per guiar-nos fins als establiments més interessants al frondós bosc gastronòmic barceloní (i català) perquè els seus establiments ja són un referent. Parlem de Toni Romero, que al Suculent ofereix un menú de caça; de Carles Tejedor, que al Be So (Hotel Sofía) serveix la gairebé introbable becada als clients més sibarites, entre altres exquisideses, i de Carles Gaig, que al seu restaurantCarles Gaig broda l’arròs de colomí i bolets des de fa dècades, tal com el feia la seva àvia.


TONI ROMERO (SUCULENT)

«M’agrada molt la carn de caça, especialment la caça menor, i crec que s’ha d’aprofitar que és temporada». Per això li ha dedicat un menú amb tres seqüències de tres propostes cada una, amb colomí, llebre i grouse, coneguda com a perdiu d’Escòcia. «A Barcelona, Jordi Vilà fa una llebre 'à la royale' molt bona a l’Alkimia (ronda de Sant Antoni, 41). La vaig tastar fa molt poc. També destaca quan fa becada o arrossos de tudó, i això demostra que és un dels millors cuiners de Barcelona». Fora de la ciutat, recomana Can Jubany (Calldetenes). «El Nandu sempre ha treballat molt bé la caça i per això va venir un dia a El Bulli per explicar-nos com fer una llebre 'à la royale' i una becada».


Arròs amb colomí i ceps de Carles Gaig.

GAIG (CARLES GAIG) 

Notícies relacionades

Al segle XIX, l’àvia de Carles Gaig ja ­feia arròs de colomí, un dels clàssics del seu restaurant. «L’he posat una mica al dia, incorporant-hi els ceps i afegint vi ranci al sofregit, però el colomí segueix sent l’eix central del plat». El savi i veterà xef barceloní també treballa la llebre 'à la royale', la perdiu de l’Alcántara, la perdiu a la vinagreta, el civet de llebre… Les seves recomanacions són el Gresca , a Barcelona (Provença, 230), i la Fonda Sala, a Olost. Del primer, Gaig aplaudeix el talent de Rafa Peña com a cuiner i recorda un colomí «fora de sèrie». I del segon no s’amaga a l’admetre que «qui més qui menys hem anat allà a aprendre com els treballa» Toni Sala, un «pioner dels plats de caça».


CARLES TEJEDOR (BE SO)

Al xef del Be So li agrada cuinar amb carn de caça, com ho demostra que al restaurant gastronòmic de l’Hotel Sofía serveix un colomí rostit, una becada molt tradicional, arròs de tudó, llebre 'à la royale' a baixa temperatura i filet de cabirol. Així que sap de què parla quan recomana on disfrutar d’aquesta mena de gastronomia. A Barcelona, no es pot quedar només amb un establiment. «Destaco el Gaig (Còrsega, 200) i el Fermí Puig (Balmes, 175), sens dubte, perquè els dos xefs controlen moltíssim la caça. El Fermí és una bèstia en aquest camp i el Carles ha tocat aquest tipus de carn durant molt temps i molt bé, sempre amb un nivell molt alt i a la manera tradicional. I no puc esborrar de la memòria una becada i una llebre amb remolatxa per plorar de l’Alkimia i uns canelons de llebre 'à la royale' impressionants del Suculent (Rambla del Raval, 43). Fora de la capital catalana, ell va a la Fonda Sala, a Olost, que considera un «referent de caça i tòfona». Tejedor explica que allà «coneixen el producte com pocs i saben com treure’n el millor».