copes alternatives

La botiga dels vins 'indie'

Monvínic Store obre amb un catàleg d'ampolles artesanals i ecològiques de tot el món

Joan Puig

Joan Puig / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Es podria dir que la recent obertura de Monvínic Store (Diputació, 251) tenia certa lògica. Els seus responsables són els mateixos que els de Monvínic, el restaurant contigu que s’ha guanyat a pols això de temple del vi perquè compta amb un celler descomunal, amb 3.000 referències de 20 països dels cinc continents. A més, tenien des del 2014 una botiga on line amb el magatzem, les oficines i la sala de tastos mensuals a la ronda de Sant Pere. 

El petit i nou local de l’Eixample es distingeix per una carta en què a penes coincideix amb el seu cosí germà Monvínic, la cuina del qual dirigeix Ariadna JulianMonvínic. En el seu cas, són 1.500 referències d’elaboradors artesanals de tot el món, molts de zones vitivinícoles poc conegudes, i sempre a preus continguts. Gairebé una tercera part costen menys de 20 euros (n’hi ha que ronden els set i alguns, pocs, que poden arribar als 80). 

DIVULGACIÓ DEL VI

«Ens motiva la part divulgativa del vi», explica Delia Garcia, responsable de Monvínic 

Store, que ocupa part del que al seu dia va ser Fastvínic. 

Notícies relacionades

Només són 30 metres quadrats («un corner», somriu Garcia) plens de neveres a 16 graus, per conservar de manera òptima els vins ecològics, «autèntics, fets a escala humana», que venen i que van canviant contínuament.

Una manera alternativa, lluny del circuit comercial, d’abordar el món del vi que es completarà, d’aquí uns mesos, amb tastos.